Roda Zat2 naar finale, na 2-0 zege op Huizen 2

Vandaag stond de tweede wedstrijd in de nacompetitie op het programma, en wel tegen Huizen 2. Huizen speelt al jaren in de hoofdklasse, maar staat dit seizoen in de degradatiezone en speelt nacompetitie. In de beker had Roda de Huizenaren al verslagen met 2-1, maar dat was zeker geen makkelijke wedstrijd kan ik zeggen. Maar vandaag is weer een ander verhaal, de druk ligt zeker bij Huizen en niet bij Roda. Huizen moet winnen om handhaving te bewerkstelligen, en Roda heeft eigenlijk niets te verliezen en kan zonder druk voetballen.

Vandaag werd begonnen met Bas op de goal, Brett, Wesley, Gregory en Koen in de verdediging, Igor, Mo, en Bas, de captain, Berghuizen op het middenveld. De aanval werd ingevuld met Thijmen, Cas, en Jaimy Wilken die weer kan spelen na een blessure. De bank werd bezet door Levi, Jari, Rick, Hischem, en Denilson Rechards van de JO19-1. Een sterke basis, met een goed gevulde bank die zeker nodig zouden zijn in deze wedstrijd.

Huizen, wat dus moest winnen, begon de wedstrijd dan ook met volle druk naar voren, in deze fase had Roda het wel lastig. Maar door goed optreden van Brett, en Bas de keeper werden een paar kleine kansjes voor Huizen teniet gedaan. Nog een uitval van Huizen over de linkerkant leek het gevaarlijk te gaan worden, maar met een perfecte sliding wist Wesley de bal af te pakken en bracht Roda weer in balbezit. Na 24 minuten even een drinkpauze, het was weer lekker warm op het kunstgras. Meteen de kans om wat spelers toe te spreken hoe het verder moest gaan.

Na de korte pauze pakte Roda het spel weer goed op, en kreeg meer grip op de wedstrijd. Het was dan ook raak in de 28e minuut door een kopbal van Gregory, 1-0 stond op het bord. In deze fase werd Roda steeds sterker en na een mooie aanval via Bas Jaimy en Cas werd het schot van Bas gekeerd door de keeper van Huizen. Na een mooie loopactie van Jaimy die een paar Huizenaren liet staan, werd hij gevloerd net voor de zestien. De vrije trap genomen door Bas ging rakelings over het doel. Kort daarna nog een schot van Jaimy, maar de keeper van Huizen kon dit schot pakken.

In de rust gaf Koen aan niet verder te kunnen, hij voelde zich niet lekker en vond dat er een fitte speler in moest komen. Top Koen, dat is denken in teambelang. Levi werd de vervanger voor Koen, en Rick kwam in de ploeg voor Mo, ook Mo had dit al aangegeven voor de wedstrijd bij Jakob. Huizen begon de 2e helft weer met veel druk naar voren, en Roda had het lastiger dan in de 1e helft. Kans voor Huizen werd in het zijnet geschoten, en daarna werd nog een grote kans over geschoten. Roda werd in deze fase van de wedstrijd terug gedrukt op eigen helft, maar kon toch steeds onderscheppen. Igor was moegestreden en werd gewisseld, Jari kwam op de positie van Igor en zo stond er een middenveld met 2 A junioren. In de 72e minuut werd Jaimy naar de kant gehaald, en kwam Denilson in de ploeg. Zo werd de gemiddelde leeftijd nog verder omlaag gebracht, Denilson is een 1e jaars A junior met veel talent en snelheid.

Huizen blijft het proberen, het is immers ook nog steeds 1-0, en probeerde in de slotfase een verlenging eruit te slepen. Maar daardoor kwam er ook meer ruimte achter hun verdediging, en werd Denilson een paar keer weggestuurd maar de 2e goal viel nog niet. Tot het moment dat de inmiddels ingevallen Hischem de turbo erop gooide, en zichzelf vrijliep voor de keeper en de bevrijdende 2-0 binnenschoot. De buit was binnen, en we kunnen ons op gaan maken voor de finale volgende week uit bij FC de Bilt. Dit is ook een ploeg die speelt om erin te blijven, dus de druk ligt weer bij hun.

Mannen weer een geweldige teamprestatie, dit soort wedstrijden win je door als een team te strijden, en door het vuur te gaan, en elkaar te helpen waar nodig. Rick, Jari, Levi, en Denilson bedankt voor jullie inzet, we hebben jullie echt nodig bij deze wedstrijden.

Wesley Buunk.JPG

Vandaag was Wesley Buunk Man of the Match, maar wil niemand te kort doen. Je doet het met zijn allen, maar Wesley viel vandaag op door een aantal goede slidings en onderscheppingen.

Mannen van het eerste fantastisch dat jullie de promotie naar de 1e klasse hebben binnengesleept. De wedstrijd was een thriller, maar gelukkig met een goede afloop. Ik hoop dat jullie volgende week de mannen van 2 komen steunen, als zij de finale spelen.