Roda Zat2 start nacompetitie met 2-0 zege

Roda zaterdag 2 had zich vorige week beloond met de tweede plaats in de competitie, na de overwinning op Nieuwland 2. Dat betekende ook deelname aan de nacompetitie, voor een eventuele promotie naar de Hoofdklasse.

De aanloop naar deze wedstrijd was even chaotisch, de tijd van spelen was een probleem met het aansluiten van spelers bij het eerste wat ook nacompetitie speelt. En er was een groot jeugdtoernooi bij Roda’46, wat het weer moeilijk maakte om de wedstrijd op een vroeger tijdstip bij Roda in te delen. Misschien moet hier in de toekomst even wat meer rekening mee gehouden worden, en toernooien niet op nacompetitiedagen te organiseren. In overleg met de TC en de staf werd er besloten om dan maar uit bij FC Aalsmeer te gaan voetballen.

Vandaag werd er weer een beroep gedaan op Jari, Levi en Rick van de JO19-2, en Jordi Vreekamp had ook wel zin in een wedstrijdje op niveau. Verder gingen David en Gregory vandaag ook weer met het 2e mee, en beschikten we over vier wissels. Luuk heeft teveel last van een liesblessure en kan niet spelen, maar ging wel mee om zijn teamgenoten aan te moedigen. Vandaag werd begonnen met Bas op de goal, Brett, Wesley, Gregory, en Levi vormden de achterhoede. Igor, Mo, en Bas Berghuizen gingen het middenveld bezetten. Thijmen, Cas, en David vormden het aanvalstrio. Koen, Jari, Rick, en Jordi werden achter de hand gehouden voor een invalbeurt.

FC Aalsmeer 2 was als vijfde geëindigd in hun poule wat ook 1e klasse speelt, een tegenstander van formaat als je de resultaten ziet. De mannen van Roda waren gewaarschuwd, en werden op scherp gezet door Jakob. Iedereen had er enorm veel zin in, en er werd een goede warming-up gedaan.

Aalsmeer begint de wedstrijd met veel passie en druk naar voren, Roda heeft het even moeilijk maar voetbalt zich er goed uit. De eerste kans in de beginfase was dan toch wel voor Roda voor Bas, maar werd niet benut. Het felle begin van Aalsmeer werd al snel teruggedraaid naar terughangen, en loeren op de counter. Het waren alleen maar lange ballen die gespeeld werden richting de voorwaartsen, in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen.

Roda trok het spel weer naar zich toe, maar moet dus geconcentreerd blijven spelen en opletten voor de counter. Helaas voor Igor was het vandaag niet zijn dag, hij zat niet lekker in de wedstrijd en vroeg uiteindelijk zelf om gewisseld te worden. Wel goed Igor dat je het zelf aangeeft, je denkt dan aan het teambelang, heel professioneel. Jari kwam in de ploeg voor Igor op het middenveld, en vulde dat heel goed in met veel strijd en snelheid. Na een schot van Levi dat net voorlangs ging, kwam er een aanval via David en Bas maar de keeper redt. Nog voor rust kwam Levi weer door over de linkerkant maar de goal wilde nog niet vallen.

De tweede helft kwam Koen in de ploeg voor David, die maar 45 minuten bij 2 mocht spelen, hij moest nog naar het eerste als reserve. Roda pakte de draad weer goed op via Cas met een mooie voorzet op Koen, maar ook dat werd geen goal. Aalsmeer kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar Bas stond een geweldige wedstrijd te keepen. Hij was alert bij de lange ballen, en voetbalde goed mee, en bij corners waren alle hoge ballen voor hem. Brett kwam door over linkerkant en kwam redelijk vrij voor de goal, loste een goed schot maar de keeper van Aalsmeer hield zijn ploeg in de race. Na een goede loopactie van Bas tipte hij de bal net over de goal. Het doelpunt wil maar niet vallen. De tijd begint te dringen, maar het dreigt op een verlenging uit te gaan lopen. Roda kreeg nog een vrije trap en werd genomen door Bas, maar ook deze werd niet benut. Nog een mooie opening van Gregory op Jari, maar ook hieruit viel geen goal. Brett moest gewisseld worden door een knie op zijn bovenbeen, en hiervoor kwam Rick in de ploeg.

Bij een 0-0 eindstand in de reguliere speeltijd moest er verlengd worden. Twee keer 15 minuten, met eventueel pingels. Mo werd naar de kant gehaald, en Jordi kwam centraal naast Wesley te staan en Gregory ging op de plaats van Mo. Na en goede loopactie van Rick met de bal aan zijn voet, plaatste hij een afstandsschot wat rakelings over de lat ging. Gelukkig werd het harde werken van de mannen beloond met een goal gemaakt door Thijmen. Hij kopte de bal binnen na een goede voorzet.

De tegenstander begon wat vermoeid te raken, en dat werd zichtbaar in het veld. Maar ook de mannen van Roda begonnen het moeilijk te krijgen in deze fase, op Thijmen na. Hij kreeg na zijn goal weer een tweede adem, en maakte het de achterhoede van Aalsmeer behoorlijk lastig. Na een goede actie van Koen die met de bal de zestien in liep, werd hij gevloerd en Roda kreeg een strafschop. Thijmen pakte meteen de bal, en legde aan voor de penalty en schoot beheerst de 2-0 binnen. Met nog 5 minuten te spelen is deze overwinning wel binnen, en kunnen we ons opmaken voor volgende week. Dan spelen we uit tegen Huizen 2 dat wel bekend is bij de Roda mannen. We hebben hier al tegen gespeeld in de beker. Die wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Roda, maar volgende week wordt het weer een heel andere wedstrijd. Huizen vecht om degradatie te voorkomen, en zullen er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Mannen prima prestatie vandaag, volle bak trainen deze week, en op naar volgende week.

Vandaag was Bas van den Hoek Man of the Match, heeft ons vandaag wel in de wedstrijd gehouden door goed mee te voetballen, en was alert bij de counters van Aalsmeer. Maar ik wil niemand tekort doen, want we hebben het met zijn allen gedaan!!!