Roda Zat2 wint ook 2e duel in de Hoofdklasse

Bas Berghuizen was "Man of the Match"

Na de winst op Ajax vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen DVVA op het programma. Eigenlijk weten we niets over de tegenstander, maar zij ook niet van ons.

De gretigheid bij de spelers is groot na deze overwinning, en dat was op de training te merken. Er werden pittige duels uitgevochten, en dat gaf wat ergernis over en weer. Maar ja dat hoort er ook weer een beetje bij, in de wedstrijden zullen tegenstanders je ook niet sparen. Hier moeten de jonge spelers nog aan wennen en in groeien, maar dat gaat zeker goed komen. Maar we moeten elkaar niet gaan blesseren op de training mannen, de groep is maar klein en we hebben iedereen hard nodig.

Koen moest vandaag aan zich voorbij laten gaan, hij was de hele week al ziek en nog steeds niet fit. Gelukkig kregen we een tweetal van het eerste, en twee spelers van de JO19-1. Vandaag werd gestart met Derek, Wesley, Tim, en Brett in de verdediging, en Bas op de goal. Middenveld bestond uit Mo, Stef, en Bas B, en de voorhoede werd ingevuld door Dion, Cas, en Roefat van de JO19-1. Rick en Leo starten op de bank, maar gaan zeker spelen. DVVA is een studentenvereniging, maar het tweede speelt al een aantal seizoenen in de hoofdklasse. Zeker een tegenstander om rekening mee te houden, gezien de fysieke gesteldheid en de ervaring.

Maar Roda begint geconcentreerd en fel aan de wedstrijd, en DVVA laat dat ook even gebeuren. Maar na een minuut of 10 bijt DVVA van zich af, en gaat veel de lange bal hanteren. Met de grote kopsterke mensen in de voorhoede was dat ook wel het wapen om Roda te bespelen. Maar Roda stond achterin weer prima te dekken, en met de kopsterke Tim van den Ham konden deze ballen weer het middenveld ingekopt worden. Het ging een beetje over en weer met wat kleine kansen voor zowel Roda als DVVA. Roda werd nog wel even op de proef gesteld door een geweldig afstandsschot van de spits van DVVA, maar Bas was geconcentreerd en kon de inzet keren.

Een vrije trap voor Roda genomen door Bas Berghuizen, maar de bal rolt net voor de goal langs. Dion, die met zijn snelheid een paar keer goed doorkomt, wordt ook menigmaal aangetikt door zijn tegenstander. Dion reageerde een beetje fel op de scheidsrechter, en pakt een gele kaart. Een corner voor Roda, maar de inzet van Bas gaat over de goal. Brett krijgt ook de gele kaart voor een vermeende overtreding, echter Brett maakte een perfecte sliding maar de scheids besliste toch anders. Dan komt er vlak voor rust een vrije trap voor Roda, Bas legt de bal zorgvuldig neer, en concentreert zich op de bal en de goal. En het oefenen van afgelopen donderdagavond op de training werd beloond, Bas schiet de bal werkelijk fenomenaal in de rechter bovenhoek. Luuk die langs de lijn stond zei al dat Bas hem zou gaan maken, en had zijn telefoon al in de aanslag om het te filmen.

De rust werd dus ingegaan met een 0-1 stand, en die viel wel op een heerlijk moment. In de rust maar weer wat positieve aanwijzingen gegeven door Jakob, aangevuld door Robert hoe de 2e helft in te gaan. Robert is er op donderavond op de training bij, en op de wedstrijddagen gaat hij ook mee om zijn ervaring over te brengen op de jonge groep die wij hebben. Super Robert, het lijkt wel of het nog werkt ook haha. Rick is in de ploeg gekomen voor Tim die maar 45 minuten mocht spelen, en Stef werd centraal gezet, en Rick op het middenveld. Stef heeft op centraal een hele goede wedstrijd gespeeld, met goede ingrepen, en goed inschuiven het middenveld in. Roda begint de 2e helft wat rommelig, en krijgt een vrije trap tegen. Grote kans voor Dion, maar de keeper van DVVA pakt de bal. Kans voor DVVA maar de bal gaat na een scrimmage voor de goal net voorlangs.

Na 65 minuten komt Leo in de ploeg voor Mo, Mo zat niet lekker in de 2e helft, en had wat moeite op het gewone gras om de bal te controleren. Balend ging hij van het veld, maar hij begreep het wel, klasse Mo, goede zelfreflectie geeft aan dat je in teambelang denkt. Derek die over de rechterkant opkomt en een goede voorzet geeft, brengt de keeper in verlegenheid en moet een corner weggeven. Nog een mooie actie van Leo en Dion, maar dat levert geen goal op. Na ongeveer 75 minuten valt dan de bevrijdende 0-2, deze goal begon al bij onze goalie Bas die de bal goed meegeeft en via Bas B, en Dion die voorgeeft op de inlopende Cas die binnenschiet. Hier werd door snel handelen de verdediging van DVVA uit elkaar gespeeld. In de eindfase had Roda nog wel wat mogelijkheden op meer goals, maar het bleef bij 0-2 en dat was ook de eindstand.

Mannen weer een prachtige teamprestatie neergezet, het collectief stond er vandaag weer. Mannen van JO19-1 bedankt voor jullie inzet, jullie hebben prima gespeeld.

Man of the Match vandaag was toch wel weer Bas Berghuizen, niet alleen om zijn geweldige vrije trap maar ook om zijn onverzettelijkheid in het veld en op de trainingen.