Roda Zat2 wint ook tweede bekerwedstrijd

Een keurige sliding van Brett Huurdeman

Vandaag moesten de mannen van zaterdag 2 het op gaan nemen tegen Jonathan 2 in de bekerpoule. We spelen thuis waardoor de kans op een aanrijding klein zou zijn, en de kans is groot dat we vandaag met 11 man de wedstrijd kunnen beginnen. Misschien moeten we maar een verzoek bij de KNVB indienen of wij niet altijd thuis kunnen spelen, uitwedstrijden blijken voor ons risicowedstrijden te worden.

Maar nu weer terug naar de wedstrijd, vandaag hadden wij de beschikking over 15 spelers om de wedstrijd te gaan beginnen. Echter voorafgaand aan de wedstrijd had Thijmen last van zijn benen, Robert had donderdagavond al geconstateerd dat Thijmen Poffertjesbenen had. Maar goed Robert heeft geen beroepsgeheim, en heeft haarfijn uitgelegd wat het is en heeft Thijmen het advies gegeven om niet te gaan spelen. Dit om nog erger te voorkomen, want het is een beginnend scheenbeenvlies ontsteking. Olaf de Rijk zou ook bij 2 meedoen maar had al afgemeld met een blessure, maar nog steeds 14 man over. Genoeg zou je zo zeggen, maar dat later in het verslag.

De basis vandaag werd gestart met Derek, Wesley, Niels van Hamersveld A1, en Brett in de achterhoede, en natuurlijk Bas op de goal. Het middenveld bestond uit Mo, Stefan, en Bas B, en de voorhoede werd gevormd met Menno, Cas, en Cedric. Jonathan begon de wedstrijd voorzichtig, en liet Roda het spel maken. Al ging het vandaag allemaal wat moeizaam wat betreft de passing, na 10 minuten spelen was het Cas die de keeper te ver voor zijn goal zag staan, en de bal fraai binnen schoot. De 1-0 stond op het bord en Jonathan was wakker geschrokken, en gooide er een schepje bovenop. Door het slordige spel van Roda kant en een foute pass van achteruit werd bijna de 1-1 gemaakt, maar de spits was slordig en schoot over.

Roda ging iets beter spelen na deze bijna tegengoal, en kreeg wat mogelijkheden via Cedric en Stefan. Maar Jonathan kreeg ook zo nu en dan een mogelijkheid, een kopbal net naast, en een schot net naast. Het ging allemaal moeizaam, maar toch vlak voor rust dan de 2-0 uit een corner ingekopt door Niels. In de rust werd de boel weer op scherp gezet door Jakob, want het publiek wil nog wel wat zien in de 2e helft.

De drie wissels werden allemaal ingezet na rust, Luuk kwam erin voor Derek, Dion in de plek voor Menno, en Rick kwam erin voor Niels. Roda begint in ieder geval goed aan de 2e helft, en houdt de bal beter in de ploeg. Al meteen in het begin een grote kans voor Bas, maar de keeper van Jonathan redt. De keeper had al wel wat meer goede reddingen op zijn naam staan. Na 10 minuten spelen komt er een einde aan de wedstrijd voor Luuk, bij het blokken van een bal bleef hij kermend op het gras liggen. Dat zag er niet goed uit, en Luuk moest per brancard het veld verlaten. In de periode dat wij Luuk aan het verzorgen waren had Stefan de bal binnengekopt en was het 3-0.

Charif, die dinsdag ook al met ons had gespeeld, werd alsnog ingebracht om toch met 11 man verder te kunnen spelen. Klasse Charif dat je het restant mee hebt gedaan, en klasse Willem dat dit kan. Ongeveer op 10 minuten voor het einde werd de 4-0 fraai binnen geschoten door Dion, die een goede indruk heeft gemaakt. In de eindfase moest Roda nog een penalty incasseren, en werd de eindstand uiteindelijk 4-1. Geen echt goede wedstrijd, maar wel 3 punten, en daar gaat het uiteindelijk toch om bij dit spelletje.