Roda Zat2 wint van sterk JSV Nieuwegein


Bas Berghuizen was "Man of the Match"

 

Na het vrije weekend van vorige week stond de wedstrijd tegen JSV Nieuwegein op het programma. JSV is een lastige en fysiek sterke tegenstander met snelle buitenspelers, en dat betekent dus dat het een counterploeg is.

De uitwedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Rodamannen, maar deze keer zal het wel moeilijker gaan worden. Mede door wat blessures en afwezigheid van wat spelers, moest er weer wat geïmproviseerd worden. Gelukkig is Stefan van Ginkel weer op de weg terug na een lange blessure, en mocht weer een helft voetballen. Jari van de Putten, en Levi Sterenberg van de JO19-2 werden ook weer opgetrommeld, en van het oude tweede sloten Good Old Andre Siegerink en Maarten de Vries aan bij 2. En van het 5e konden we een oud selectiespeler Jordi Vreekamp overhalen een helft mee te doen. Met drie wisselmogelijkheden moest het gaan gebeuren.

Roda begon de wedstrijd goed en gaf zichzelf in de beginfase al wat kleine kansjes, via goed voetbal over de rechterkant. JSV kwam er ook nog een paar keer goed doorheen met hun snelle buitenspelers, maar tot echte kansen kwam dat niet. Dat was ook weer te danken aan het goede verdedigingswerk van de beide centrale verdedigers, Wesley Buunk stond weer degelijk te verdedigen, en Stefan van Ginkel gooide de beuk er weer als vanouds in. Na ongeveer 15 minuten spelen werd de bal voor de zestien veroverd, en kwam in de voeten van Jordi Vreekamp die met een splijtende pass Bas Berghuizen bediende. Bas zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan, en schoot de bal met een geweldige lob in de goal. De 1-0 voorsprong was er ook een om van te genieten.

Na een goede loopactie met de bal ging Levi op avontuur en wilde een 1 – 2 opzetten met Cas, echter de kaats was net te hard. Nog een goede bal van Koen op Cas, maar zijn schot ging net over het doel. JSV gaf daarna wat gas bij en na niet goed uitverdedigen viel dan ook de gelijkmaker, de 1-1 was een feit. Kort daarop was er nog een grote kans voor JSV, maar deze ging gelukkig voor Roda voorlangs. Dit was even een mindere fase in de wedstrijd van Roda kant, en gingen de rust in met een 1-1 stand op het bord.

De tweede helft moesten we wel wat kwaliteit inleveren. Stefan en Jordi gingen eruit, beide zouden maar een helft spelen. Jari ging in het centrum spelen met Wesley, Hischem ging op rechtsback, en Thijmen kwam in de ploeg op rechtsbuiten, en op de plaats van Jordi werd Andre Siegerink ingebracht. Roda begint de tweede helft zeer goed en drukt JSV terug op eigen helft, en kregen in de eerste 10 minuten drie grote kansen. Hier hadden we de wedstrijd al vroeg kunnen beslissen, maar de goal viel nog niet. JSV bleef het wel proberen, en kreeg nog wel een kans maar werd ook niet benut.

Roda was ook in het tweede bedrijf de beter voetballende ploeg, maar JSV een lastige sterke ploeg liet dit niet toe. Uiteindelijk op 15 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Roda een vrije trap toegekend op een mooie afstand van de goal. Bas en Koen stonden beide bij de bal om te overleggen wie hem ging nemen, en de keeper van JSV werd daar wat onzeker van. Hij stond dan ook niet helemaal goed opgesteld in de goal, en Bas krulde de bal over de muur in de goal en bracht de stand op 2-1. Weer een geweldige goal van Bas Berghuizen, die overigens een geweldige wedstrijd speelde. Veel loopvermogen, hier en daar een vervelend tikje, en al pratend de wedstrijd binnen slepen. De ervaring is duidelijk zichtbaar bij een speler als Bas, geweldig om te zien.

Na de 2-1 ging JSV alles op alles zetten om de gelijkmaker te forceren, en maakte het Roda heel moeilijk in de slotfase van de wedstrijd. Het was billenknijpen langs de kant, maar mannen wat hebben jullie weer laten zien wat vechten voor de punten inhoud. Deze hebben jullie verdiend over de streep getrokken. Ik denk dat het in het verslag wel duidelijk is, maar Bas Berghuizen was de Man of The Match. Jari en Levi hebben beide een geweldige indruk op ons gemaakt, mannen een uitstekende wedstrijd gespeeld.

Andre, Maarten, en Jordi bedankt voor jullie inbreng en hulp, zonder jullie hadden we het niet gered.

Mannen van 1 gefeliciteerd met het behalen van de 2e periode, jullie hebben het cadeautje waar Willem het dinsdag over had uitgepakt, dus jullie hebben goed geluisterd.

Harry van SoerenFOTO'S

Marit den Haak was erbij om foto's te maken.
Will je een foto nabestellen? Dat kan! Voor 5 euro (digitaal groot bestand) of 5,50 (fotoformaat 10 bij 15) heb je al een foto. Grote maten zijn ook mogelijk. Stuur dan even een mailtje voor de prijzen.

Voor meer info of nabestellen, stuur een mail naar fotograaf@roda46.nl

Een deel van deze opbrengst gaan naar stichting make a wish nederland, die wensen vervullen voor (ernstig) zieke kinderen.