Roda Zaterdag 1 strijdt met 9 man naar gelijkspel bij Victoria

Opnieuw drukt arbiter stempel op wedstrijd

Afgelopen zaterdag moest Roda’46 zaterdag op bezoek bij Victoria 1893. Nadat vorige week Charif om onduidelijke redenen uit het veld werd gestuurd, vielen er zaterdag zelfs twee rode kaarten aan Roda-zijde. Roda kwam echter terug van een 2-0 achterstand en met uiteindelijk 9 man werd een gelijkspel uit het vuur gesleept.

Roda begon vrij goed aan de wedstrijd. Er werd weinig weggegeven en Daan Bannink kreeg een grote kans die helaas op de paal belandde. Wat direct opviel was dat de scheidsrechter viel toeliet, waardoor er steeds meer grimmige duels ontstonden. Al in de eerste helft werd Pim van Dongen uit de wedstrijd geschopt. Dat luidde direct een mindere periode in. Pim werd vervangen door Stefan van Ginkel. Slechts enkele minuten in het veld werd op het middenveld balverlies geleden en na slecht omschakelen kon een speler van Victoria richting het Roda doel. Eigenlijk vanuit het niets stond opeens de 1-0 op het scorebord. Een paar minuten later was het weer een foute pass aan Roda-zijde die Victoria in scoringspositie bracht. Stefan van Ginkel bracht zijn tegenstander binnen de zestien ten val: penalty voor Victoria! Waar de meeste toeschouwers rekenden op geel, trok de scheidsrechter echter direct rood. Roda keek na de gescoorde penalty opeens tegen een 2-0 achterstand aan en moest bovendien met 10 man verder.
Achteraf gezien was dit misschien wel het kantelpunt dat Roda nodig had. Vanaf dit moment zag trainer Romp zijn spelers namelijk wél het gewenste en noodzakelijke vuur in het spel leggen. “Pas vanaf die 2-0 zag ik mijn spelers echt keihard werken en de strijd leveren, die ik eigenlijk vanaf het begin had willen zien.” Vlak voor rust kwam Roda via Menno Majolée op 2-1 en konden beide teams de kleedkamer in.

Strijd
Na een stevige peptalk van de trainer ging Roda het veld in met het idee dat het hier niet hoefde te verliezen. Er werd geknokt voor elke meter. Helaas bleven veel overtredingen weer onbestraft en ook doelpuntenmaker Menno moest geblesseerd het veld verlaten. Er ontstond steeds meer irritatie in het veld doordat de scheidsrechter niet altijd optrad tegen harde overtredingen. Uiteindelijk gaf hij een speler van Victoria zijn tweede gele kaart en ging Roda met 10 tegen 10 op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam van de voet van Daan Bannink. Roda op gelijke hoogte! Misschien zat er zelfs een overwinning in… Helaas kreeg kort hierna ook Mitchell zijn tweede gele kaart waardoor Roda met 9 man verder moest. Zelfs met 9 man kreeg Roda nog kans op de overwinning, maar de wedstrijd eindigde in 2-2. Romp roemde zoals vermeld vooral de strijdlust van zijn ploeg na de 2-0 achterstand. Al moet je dit op dit niveau eigenlijk altijd aan de dag leggen.
Het wordt voor de trainer aardig puzzelen voor de thuiswedstrijd tegen ARC volgende week. Pim lijkt langere tijd uit de roulatie te zijn, Menno lijkt niet op tijd fit en zowel Mitchell als Stefan zijn geschorst. Roda heeft nog wel beroep aangetekend tegen de onterechte rode kaart van Charif vorige week, maar als dit niet wordt gehonoreerd, mist Romp nóg een speler. Wellicht is volgende week Tim van de Ham weer terug aangezien Tim zaterdag met het 2e heeft meegedaan.
Aanstaande zaterdag: Roda’46 – ARC. Aanvang: 15.00 uur.