Roda zaterdag 2 houdt de drie punten in Leusden


Doelman Christiaan van den Berg was "Man Of The Match"

 

Na drie keer de punten te hebben moeten delen, werd het weer eens tijd om een goede overwinning te boeken om de tweede plek te behouden. De achterstand op de koploper is inmiddels opgelopen tot zes punten, en zij lijken af te stevenen naar het kampioenschap. Maar ook IJsselmeervogels kan nog fouten gaan maken en punten verspelen, dus goed blijven presteren is het antwoord.

Deze week werd de training van het eerste afgesloten met het uitvallen van Jaap de Greef, de keeper kwam in botsing en heeft een hersenschudding opgelopen. Dat betekent voor ons dan dat wij Bas van den Hoek weer af moeten staan aan 1, en wij weer vervanging moeten zoeken. Daar waren verschillende opties voor, en wij kregen de keeper van de JO19-2 mee. Christiaan van den Berg is met zijn 17 jaar eigenlijk nog een B junior, maar keept al in de A junioren. Het was ons nog niet opgevallen, Christiaan is al een hele kerel als je hem in de goal ziet staan.

Verder begon de wedstrijddag toch ook weer rumoerig na het ziekmelden van Luuk en Jonathan, en we hadden nog precies elf man over. Dat is te weinig als je tegen Valleivogels 2 moet spelen, een fysieke ploeg waar je wel wissels bij nodig zal hebben. Maar dat geldt voor elke wedstrijd. Snel even bellen met de trainer van de JO19-2 om twee spelers te regelen, zij waren immers afgelast. Gelukkig kon hij twee spelers bereid vinden om aan te sluiten bij het 2e in de persoon Nick Grootfaam, en Denilson van Aanholt.

Vandaag had Jakob een verassing in de opstelling, mede omdat wij niet veel voorhoede spelers hebben. Koen ( van de Pavert ) werd op de linksvoor positie opgesteld, Koen is ook linksbenig dus de meest logische optie. Cas in de spits, en Nick Grootfaam begon in de basis op rechtsvoor. Sefa, wesley, Hischem en Brett vormden de achterste linie, en David, Mo, en Bas bezetten het middenveld. Sefa kreeg vandaag de opdracht om van achteruit de boel neer te zetten, het is toch lastig om te doen als je met een ander team meespeelt. Hij heeft dit overigens prima gedaan.

De wedstrijd begon wat moeizaam aan Roda zijde, en Valleivogels drong ons terug. Christiaan begon wat nerveus aan de wedstrijd gaf hij zelf in de rust al aan, maar hij heeft dit goed opgepakt en een prima wedstrijd gekeept. Gelukkig was deze fase van korte duur en ging Roda elkaar weer wat makkelijker vinden, en ging de bal goed rond over het veld. Dat gaf als resultaat dat Roda in de 5e minuut de 1-0 kon binnen schieten, en jawel, gemaakt door Koen (van de Pavert). Voetballend waren wij zeker de bovenliggende partij, maar Valleivogels bleef goed weerstand bieden en kreeg wel mogelijkheden.

Roda kreeg nog een paar vrije trappen maar die gingen er niet in, Brett had een geweldige loopactie in huis met een schot op doel, maar de keeper stond goed. De rust in met een 1-0 voorsprong, en de boel weer op scherp zetten voor de tweede helft. Vorige week was het ook maar 1-0 bij rust, en ging het in het tweede bedrijf mis. Geen wissels in de rust, die wilden we bewaren voor in de tweede helft. Roda begon de 2e helft weer prima, en bleef aardig voetballen. Na een goede loopactie van Bas B, en het vol onder druk zetten van de matige linksback van Valleivogels, veroverde Bas de bal en bracht deze voor. En jawel, van de Pavert stond weer op de goede plek en tekende de 2-0 aan.

Valleivogels gooide er nog een schepje bovenop, zij hadden immers vorige week na een achterstand van 3-0 nog weten te winnen met 3-4. Dat leidde dan ook tot een tegentreffer, en de marge was weer 1 doelpunt. Maar Roda liet zich niet van de wijs brengen, en direct werd de marge weer vergroot tot 2 doelpunten na een fraaie lob van Cas Hooijer. Thijmen kwam er nog in voor Mo, en later werd Denilson nog ingebracht voor Nick, hij was helemaal leeggespeelt. Nog wel een aantal mooie acties in het laatste deel van de wedstrijd, maar de einstand van 3-1 was verdient.

Mannen van de JO19-2 bedankt voor jullie hulp, en jullie hebben een prima wedstrijd gespeeld. Jullie hebben heel volwassen gevoetbald, en zijn klaar voor het senioren voetbal.

En Christiaan, voor jou nog een extra compliment. Als B junior al op de goal gaan staan bij het 2e en dan vervolgens nog aansluiten bij het 1e, daar moet je wel moed voor hebben.

Al met al een spannende dag in je keepers carrière, en Jakob en ik waren het eens dat jij Man of the Match bent geworden vandaag.

Harry van Soeren