Roda Zaterdag 2 verspeelt twee dure punten


Na de puntendeling vorige week tegen Vogels, moest Roda het vandaag op gaan nemen tegen Woudenberg 2. De vorige ontmoeting werd met 4-0 overtuigend gewonnen door Roda. Vorige week was het aan of afhaken, maar dat was vandaag natuurlijk nog veel meer aan de orde na het gelijke spel van vorige week. Bij puntverlies zou bij winst van Vogels het gat met de nummer 1 groter worden, en kan de nummer 3 weer dichterbij komen.

Na een korte afwezigheid van Seffa, mocht hij bij ons aansluiten om weer ritme op te doen. Jonathan ging vandaag ook weer met ons mee om de voorhoede wat te versterken. Roda begon de wedstrijd voortvarend, en zette weer goed druk op alle zones in het veld. Woudenberg werd met de rug tegen de muur gezet, en dat leidde in de derde minuut tot een vrije trap. David nam de vrije trap en bracht na een breedte pass de bal bij Bas Berghuizen, die de bal snoeihard in het net schoot 0-1.

Roda bleef in het eerste kwartier de betere ploeg, maar wat er toen gebeurde was onverklaarbaar. Roda liet Woudenberg steeds meer in hun spel komen, en maakte het zichzelf zo ontzettend moeilijk. Het druk zetten, waar de kracht van 2 ligt, werd niet meer door iedereen goed uitgevoerd, en dan krijgt de tegenstander ruimte om te voetballen. Gevolg daarvan was dat er op elkaar gemopperd werd in het veld, en daar ga je echt niet beter van voetballen. Sterker nog, je haalt je medespeler uit zijn spel, laat staan dat je dan zelf nog optimaal presteert.

Gelukkig kon Roda de 1-0 voorsprong vasthouden tot de rust, en konden we de mannen weer even tot bedaren brengen. Al moesten we dat ook bij de scheidsrechter doen, deze man staat denk ik onder hoge druk in zijn dagelijkse leven. Hij gaf Seffa geel omdat hij respectloos zou zijn geweest naar een medespeler, maar ik liep naast Seffa en hij was juist positief naar zijn medespelers. Maar de man was niet te overtuigen, en ging compleet uit zijn plaat.

De tweede helft werd toch wel weer redelijk opgepakt, en er werd weer iets beter gevoetbald. Een paar kleine kansen voor Roda, maar de bal ging er niet in. Dit was nou typisch een wedstrijd waarvan je aan de kant weet dat de tegengoal een keer gaat vallen. Na een verkeerde actie op het middenveld valt de bal bij de tegenstander, en wordt ingeschoten 1-1. Dan weet je eigenlijk al dat het niet meer goed gaat komen, ook al werd er alles aan gedaan. Aan de inzet lag het zeker niet, die was er echt wel. Maar waar we goed in zijn was er vandaag niet helemaal, bewegende mensen, en de bal snel rondspelen.

Mannen ik heb vandaag een kwetsbaar Roda gezien, en dat lag niet aan de tegenstander. De grootste tegenstander vandaag waren wij zelf. Laten we hier van leren, en deze week goed trainen om zaterdag weer een goede wedstrijd neer te zetten. Zonder gezeur op elkaar!!!

Sorry mannen deze week geen Man of the Match. Ik kon niet kiezen.

Harry van Soeren