Roda zaterdag pakt tweede periode!


Roda zaterdag pakt tweede periode!

Wat twee weken geleden nog vrijwel onmogelijk leek, gebeurde afgelopen zaterdag toch. Roda zaterdag pakte de tweede periode ten koste van koploper Victoria. Roda versloeg thuis JSV uit Nieuwegein met 3-0, terwijl Victoria thuis niet verder kwam dan 0-0 tegen FC De Bilt. Met evenveel punten, maar een aanzienlijk beter doelsaldo pakte de mannen van Willem Romp hun eerste prijs van het seizoen.

De wedstrijd was niet hoogstaand, vond ook trainer Romp. “We werden natuurlijk redelijk snel in het zadel geholpen door een foutje van hun keeper. Na een kwartier liep Gilbert (foto) goed door op de keeper en kon de 1-0 aantekenen. Eigenlijk kabbelde de wedstrijd een beetje door tot de rust. We misten een beetje gif, maar daarentegen gaven we ook vrijwel niets weg. In de rust heb ik ze toch maar verteld dat Victoria nog 0-0 stond. Dan kan ook verkeerd uitpakken, maar ik wilde ze wel op het hart drukken dat één kansje voor JSV funest kon zijn.”

De tweede helft begon Roda echter matig en JSV kon onze jongens zelfs een beetje onder druk zetten. Jamal, die al voor de wedstrijd last had van liesklachten, werd vervangen door Jonathan. Hierdoor kon Roda weer wat meer druk zetten op de achterhoede van JSV en dit had resultaat. Jermain maakte de enigszins bevrijdende 2-0 waardoor Roda wat meer lucht had. Dezelfde Jermain bracht twintig minuten voor tijd Gilbert in stelling, die de verlossende 3-0 kon aantekenen. Hoewel JSV in het laatste kwartier nog twee kansen kreeg, was de wedstrijd gespeeld.

Pas tien minuten later werd duidelijk dat Victoria – FC De Bilt in 0-0 was geëindigd, waardoor Roda in ieder geval is verzekerd van de nacompetitie. Maar met zeven punten achterstand op de koploper en nog diverse toppers op het programma zit er wellicht nog meer in het vat… Voor nu alvast een uitstekende prestatie van ons eerste elftal. Na een begin met veel tegenslag en weinig punten, hebben ze zich als team teruggeknokt en de periodetitel is een mooie beloning. Het belooft nog een mooi en vooral spannend seizoenslot te worden. Te beginnen met de sterke nummer twee Geinoord. Zaterdag 17 maart: Geinoord – Roda’46!