Roda'46 Zat1 heeft het niet meer in eigen hand

Jermain Cikic scoorde twee schitterende doelpunten

Verlies tegen concurrent FC Breukelen, 2-3.

Roda zat1 heeft afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen FC Breukelen verloren. Door de resultaten in de andere wedstrijden had de Leusdense ploeg uitstekende zaken kunnen doen. Roda’46 is nog niet uitgeschakeld voor een hoge klassering en ook voor de derde periode zijn nog voldoende kansen. In eigen handen hebben de rood-zwarten het echter niet meer.

Het werd uiteindelijk 2-3 voor de bezoekers. Een uitslag, waarmee iedereen kon leven, al had het kwartje gemakkelijk de andere kant kunnen uitvallen. Beide promotiekandidaten waren goed tegen elkaar opgewassen, al moet geconstateerd worden dat het middenveld van Breukelen de slag won. De middenspelers van de bezoekers waren fysiek sterker en speelden gedrevener, dan die van Roda.

FC  Breukelen begon het duel ongekend fel. In de eerste vijf minuten van de ontmoeting moest de thuisclub alle zeilen bijzetten om een vroeg doelpunt te voorkomen. Net toen de storm wat afnam kwam Breukelen na een minuut of tien toch op 0-1. Na dit doelpunt bleven de bezoekers bovenliggend, al creëerde  Roda ook enkele kansen. Halverwege het eerste bedrijf resulteerde dat in de gelijkmaker, als gevolg van een prachtige actie van Jermain Cikic, 1-1.
Na deze goal kon het spel alle kanten op. Tot de pauze bleef het echter bij de gelijke stand.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of het stond 1-2. FC Breukelen buitte een enorm misverstand bij Roda’46  direct uit. En dus moesten de Leusdenaren weer op jacht naar de gelijkmaker. Dat lukte maar matig. Het middenveld en de verdediging van Breukelen stonden als een huis. Roda kwam er moeilijk door.Breukelen kwam op 1-3 door een fraai afstandsschot, Jermain Cikic bracht de spanning terug. Met een nieuwe briljante actie maakte hij de aansluitingstreffer, 2-3.

Vanaf dat moment had Roda nog op gelijke hoogte kunnen komen. Dat lukte niet en daarmee kwam de winst bij de ploeg, die daar eerlijk gezegd de meeste aanspraak op maakte.