Roda'46 Zat1 loopt snel achter feiten aan tegen Geinoord

Jermain Cikic maakte de 1-2. (FOTO: website Geinoord)

RODA ZAT1 LOOPT AL SNEL ACHTER DE FEITEN AAN TEGEN GEINOORD, 1-3

Het blijft wisselvallig wat Roda’46 Zat1 laat zien. Werd een week eerder De Merino’s verslagen, deze keer werd in Leusden met 1-3 verloren van Geinoord.

Roda’46 speelde niet slecht. Maar doordat de Leusdenaren al na tien minuten tegen een 0-2 achterstand aankeken liepen zij al snel achter de feiten aan. Geinoord maakte in de beginfase optimaal gebruik van de harde wind die ze in de eerste helft pal in de rug hadden. Eerst was het Chanan Brandsma die scoorde en daarna tikte Charif Essadik de 0-2 voor de Nieuwegeiners in.

De spelers van Roda’46 moesten even bijkomen van de vroege achterstand, maar daarna herpakten zij zich en  namen het initiatief. Ondanks de stormachtige tegenwind kreeg Roda een veldoverwicht. Halverwege de eerste helft leidde dat tot de aansluitingstreffer van Jermain Cikic, 1-2. Roda ging door en drukte Geinoord naar achteren. Hoewel de bezoekers nog enkele keren gevaarlijk uit de verdediging konden komen was het toch Roda dat de meeste mogelijkheden kreeg. Maar Geinoord scoorde vlak voor de pauze. Het was opnieuw Chanan Brandsma die doelman Janssen versloeg 1-3.

Een domper zo’n doelpunt vlak voor de thee. Maar Roda’46 voelde zich nog net kansloos. Met de wind in de rug toog de ploeg in het tweede bedrijf in de aanval. Kansen waren er in overvloed, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. Bovendien ontbrak het kleine beetje geluk. Daardoor werd in de tweede helft niet meer gescoord en ging de ploeg van Geinoord met drie punten huiswaarts.