Roda'46 Zat1 naar tweede ronde nacompetitie

Roda’46 Zaterdag 1 heeft zaterdag gewonnen van Blauw Wit Beursbengels en is daardoor een stap dichter bij promotie naar de 1e klasse gekomen. De overwinning was terecht, maar doordat Blauw Wit BB vlak voor tijd nog scoorde werd het nog even spannend, 1-2.

Het begin van de wedstrijd in Amsterdam was rommelig. De spanning had invloed op het spel van Roda’46. De thuisclub probeerde het vooral met lange ballen. Roda speelde verzorgder, maar door de nervositeit ging er veel mis. Kansen waren er in het eerste half uur nauwelijks te noteren.

Zo’n tien minuten voor de rust kwam Roda op 0-1. Jermain Cikic verzond een prachtige splijtende pass. Gilbert pikte de bal op, passeerde de keeper en uit een bijna onmogelijke hoek schoot hij de bal met veel effect in het doel, 0-1.

Na dit doelpunt gooide Roda’46 alle schroom van zich af en werd Blauw Wit BB ver teruggedrongen. Het wachten was op het tweede doelpunt van Roda’46 nog voor rust. Dat lukte niet, waardoor de pauze met 0-1 werd bereikt.

Blauw Wit BB kwam getergd uit de kleedkamer.  Vlak na de thee leek de thuisclub op 1-1 te komen, maar vlak voor de lijn werd de bal nog weggerost. Roda had het in die periode even moeilijk, maar als snel werden de verhoudingen in het veld, zoals die tegen het einde van de eerste helft waren. Roda had weer het beste van het spel.

Halverwege de tweede helft kreeg Roda’46 een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied. Jermain Cikic belastte zich hiermee. Zijn schot werd met de hand gestopt en dat betekende een penalty. De toegekende strafschop werd feilloos benut door aanvoerder Wesly van Ojen, 0-2.

Het duel leek daarmee gespeeld. Roda kreeg veel kansen, maar die werden niet goed uitgespeeld. De thuisclub kon nauwelijks gevaarlijk worden.  Toch werd het nog 1-2, toen de scheidsrechter vier minuten voor het einde ook aan Blauw Wit BB een strafschop toekende.

Daar bleef het bij en konden de Roda-supporters juichen (er waren meer roda-supporters dan aanhangers van de thuisclub). Roda’46 Zat1 kan zich opmaken voor de tweede ronde tegen HVV Te Werve.