Roda'46 Zat1 verder in het nauw na nieuw verlies

Na het verlies tegen Zuidvogels en door de resultaten van de overige duels in de eerste klasse is de positie van Roda'46 Zat1  nog minder rooskleurig geworden.  De ploeg staat nog steeds op de twaalfde plaats, maar de achterstand op nummer elf, Geinoord Nieuwegein is opgelopen tot vier punten. Het verschil met Zwaluwen'30, dat zich op een veilige tiende plek bevindt, bedraagt al vijf punten.

Met nog zes wedstrijden te spelen staat het team van Roda op een plek, waarop het aan het einde van het seizoen verplicht is om promotie-degradatiewedstrijden te spelen.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten aan de gang of Roda keek tegen een achterstand aan. Niels van der Zaal zette de thuisclub op 1-0. Roda probeerde aan te zetten maar werd nauwelijks gevaarlijk. Toch kwam de Leusdense ploeg op gelijke hoogte toen Menno Majolee op rechts goed doorging en de bal op maat voorgaf. Mike Maas profiteerde: 1-1.

Vlak voor de pauze kreeg Zuidvogels een strafschop vanwege hands. Keeper Micha Claassen onderscheidde zich door eerst de penalty tegen te houden en vervolgens ook de rebound te stoppen. Zo bleef het bij rust 1-1.

In de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van Roda. Zuidvogels viel aan en de bezoekers stonden met de rug tegen de muur. Lang leek het team van trainer Jan Veldhuizen toch met een punt uit Huizen te vertrekken. Totdat Hidde van Erkel in de 90e minuut de Roda-muur wist te slechten, 2-1. Het werd zelfs nog 3-1 toen Wouter van den Berg een penalty benutte. Deze keer was doelman Claassen kansloos op de inzet.