Roda'46 Zat1 wint in knotsgek duel van VVZ'49, 4-3

Mike Maas scoorde twee keer (foto: Rinus van Denderen)

Zeven doelpunten, een spectaculair scoreverloop, drie penalty’s, waarvan één vlak voor het einde gestopt, een rode kaart. Dat waren afgelopen zaterdag de ingrediënten van de derby tussen Roda’46 Zat1 en VVZ’49. Beide ploegen speelden niet best, maar de amusementswaarde van deze wedstrijd vergoedde veel.

Na achttien minuten leek de ontmoeting beslist. Jaimy Wilken maakte  2-0, na goed voorbereidend werk van Jevgenij Gromov. Tien minuten daarvoo had Mike Maas Roda’46 op voorsprong gezet door zelf een strafschop te benutten, die hij kreeg nadat hij in het zestien metergebied was vastgehouden door Yordi Verheijen.

Het wachten was op de genadeklap door Roda’46. De thuisclub had het duel in handen en leek op een makkelijke overwinning af te gaan. In de 26e minuut viel echter de 2-1. Harrie Hamstra rondde een goed uitgevoerde uitval af. Twee minuten later werd het zelfs gelijk, toen de scheidsrechter, volkomen onterecht, een vlagsignaal van grensrechter Jan Mulder negeerde. Oud Roda’46-speler Tristan Walet profiteerde van het buitenkansje, 2-2.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Yordi Verheijen maakte opnieuw een overtreding. De tweede gele kaart voor de speler van VVZ’49 was terecht. De ploeg uit Soest moest hierdoor met z’n tienen verder.

Dat bleek geen enkel probleem. Van enig krachtverschil tussen beide ploegen was geen sprake. De bezoekers kwamen na tien minuten in de tweede helft zelfs op voorsprong, toen Maties van Heesbeen een overtreding maakte in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd onberispelijk langs keeper Micha Claassen geschoten, 2-3.

Even gingen de koppies naar beneden bij Roda’46. Maar de ploeg van coach Jan Veldhuizen herpakte zich snel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Halverwege het tweede bedrijf werd het gelijk. De uitstekend ingevallen Oussama Ouhadou scoorde na voorbereidend werd van Anass Akharouid.

De koek was nog lang niet op in deze knotsgekke wedstrijd. In de 82e minuut maakte Mike Maas zijn tweede doelpunt uit een voorzet van aanvoerder Gregory Thomas, 4-3.

Niet veel later haalde Ouhadou Rik Sterkenburg binnen “de zestien” onderuit, waarna scheidsrechter Germs de derde penalty in dit duel toekende. Micha Claassen tikte de inzet van, de ingevallen, Saddy de Koning uit de hoek.

Het bleef spannend. In de resterende tijd kregen beide ploegen nog enkele dotten van kansen. Het bleef echter 4-3, waardoor Roda’46 aan de goede kant van de score bleef.
Een belangrijke zege voor de rood-zwarten. Door het resultaat klom Roda’46 naar de tiende plaats. De nacompetitie blijft echter heel dichtbij.

HOOFDWOND MITCHELL VAN DER VEER

Nog voor rust van het duel Roda'46 Zat1 - VVZ'49 viel Mitchell van der Veer uit met een hevig bloedende hoofdwond. Na een bezoek aan het ziekenhuis keerde Van der Veer terug in de kantine met vier hechtingen vlak naast zijn wenkbrauw. Het ziet er naar uit dat de 19-jarige middenvelder komende zaterdag weer gewoon kan voetballen.