Roda'46 Zat2 wint met 9 spelers


Zaterdag moesten de mannen van zaterdag 2 het op gaan nemen tegen VVZ49 2 in de bekerpoule, VVZ49 is een bekende tegenstander van het afgelopen seizoen. Na een goede voorbereiding was het elftal er dan ook weer klaar voor om de strijd om de punten aan te gaan. We gingen met 14 spelers richting Soest, maar moesten de wedstrijd met 10 man beginnen. Een auto met spelers raakte betrokken bij een ongeval op de snelweg, en konden niet op tijd bij de wedstrijd aanwezig zijn. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen al was de klap behoorlijk aangekomen, de spelers mochten van het ambulance personeel dan ook niet voetballen. De spelers van het eerste die vandaag met ons mee gingen konden niet de hele wedstrijd spelen, daar zij terugkomen van blessures.

Een echt verslag van de wedstrijd kan ik niet geven, omdat ik door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, maar weet wel dat Roda al snel in de wedstrijd op 0-1 kwam door Bas Berghuizen. Het zal ongetwijfeld spannend zijn geweest als je met 10 man moet beginnen, maar dan is de goal wel een bevrijding. Als ik het helemaal goed heb meegekregen moesten we de tweede helft met 9 man zien door te komen, maar ook dat is toch weer gelukt. Koen die de wastas kwam brengen vond VVZ ook wel heel matig spelen, maar toch vind ik het een prestatie op zich.

Hopelijk hebben de betrokkenen van het ongeval geen schade opgelopen, en kunnen zij komende week weer gewoon meetrainen met de groep. Want zaterdag staat de 2e bekerwedstrijd op het programma, en gaan we weer voor de volle winst.

Mannen complimenten dat jullie de winst toch over de streep hebben getrokken, zegt genoeg over de wilskracht van een ieder.

Zaterdag spelen wij om 12:15 thuis de 2e wedstrijd voor de beker tegen Jonathan 2, kom allen kijken en onze mannen aanmoedigen. Ik weet zeker dat het weer een leuke wedstrijd wordt om naar te kijken.

Harry van Soeren