Roda46 zaterdag 2 wint overtuigend van de nr 3 DHSC


Zaterdag 2 moest het vandaag opnemen tegen DHSC die de derde plek in neemt op de ranglijst, zij verloren vorige week van IJsselmeervogels in de extra tijd. Dit is dus een ploeg die niet onderschat mag worden, en vanaf het begin op eigen helft gedrukt moet worden. In de aanloop naar de wedstrijd moest Robert toch afhaken, hij was nog niet fit genoeg. Gelukkig is er genoeg kwaliteit om dit weer op te vangen, en met wat schuiven op de posities stond de basis elf op papier. Luuk is weer terug van een blessure, en Bas Berghuizen heeft zijn vakantie erop zitten en is weer terug bij de groep.

Zoals gezegd moest de tegenstander vol onder druk worden gezet, maar DHSC deed hetzelfde en drukte Roda in de beginfase terug op eigen helft. Een grote kans voor DHSC na 5 minuten werd niet benut, en Roda kwam daar nog goed weg. Na die grote kans ging Roda wat beter spelen en kreeg ook weer meer grip op het middenveld, wat na 10 minuten resulteerde in een fraaie goal van Cas na een goede voorzet van David, en de 1-0 was een feit. Dit gaf de mannen van Roda een boost, want in die fase kwam de ene kans na de andere. Maar DHSC staat niet voor niets op de derde plaats, en liet zich toch nog wel een paar keer gelden op de helft van Roda.

De mannen van DHSC waren fysiek grote kerels, en schroomde dan ook niet om dit te gebruiken. De spits liep door op een lange bal, duwde Wesley in de rug waardoor een zware botsing op volgde. Het zag er toch wel even zorgwekkend uit, zowel Bas als Wesley leken behoorlijk aangeslagen te zijn maar na enige verzorging met hulp van DHSC konden beide toch weer verder. Willem Romp had toch voor de zekerheid Jaap opgetrommeld om in geval van nood Bas te vervangen. Top Willem, dit geeft aan hoe hecht de gehele selectie met elkaar werkt. Edwin van Ginkel zei mij al dat DHSC niet met 11 man gaat eindigen, en ik deelde die mening.

Na wat oponthoud door de blessure behandeling ging Roda verder waar het gebleven was, en liet zich niet van de wijs brengen door het intimiderende spel van DHSC. Wij bleven goed voetballen en speelden veel op de helft van de tegenstander Na een goede actie op rechts van Jonathan waaruit een voorzet kwam werd een corner gehaald, maar nog geen doelpunt gemaakt. Een hard schot afgevuurd door Pim ging net naast, en nog een grote kans voor de goed spelende Cas werd gepakt door de keeper. Kort voor rust wist DHSC 2x een gele kaart te scoren, de goed leidende scheidsrechter was er klaar mee.

In de rust werd als gewoonlijk weer een en ander besproken, en kwam Bas Berghuizen in de ploeg voor Pim. Luuk werd nog even op de achterhand gehouden voor het geval Wesley niet meer verder zou kunnen. Roda begon de 2e helft weer goed, en het inbrengen van ervaren kracht Bas werd na 48 minuten beloond, Bas gaf de bal snel aan Jonathan die de bal voorgaf en Cas de 2-0 binnen schoot. Na ongeveer 60 minuten werd de bewering van Edwin en mij bevestigd, de rechtsback van DHSC pakte zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Echter met een man meer kregen de mannen van Roda het moeilijk, en kwamen er nog kansen voor DHSC. In deze periode stonden de spelers van Roda niet goed in hun positie, en dachten er te makkelijk over.

Na 70 minuten was het dan toch nodig om Wesley te wisselen, hij kon niet meer met 100% zijn duel aangaan. Luuk kwam op de plaats van Wesley en viel sterk in, de gretigheid was duidelijk zichtbaar en zat er vol op. Dat leidde wel na 5 minuten in een gele kaart, maar tegenstander wist meteen dat hij er stond. Cas incasseerde ook nog een gele kaart, en David gaf een verkeerde bal die hij zelf moest corrigeren en ook geel pakte. Na goed spel weer via het middenveld werd Bas buitenspel gegeven, maar had daar mijn twijfels bij. Maar in de 85e minuut was het dan toch weer Cas die de 3-0 binnenschoot na weer een mooie aanval. Thijmen die hard werkte maar niet gelukkig was in zijn acties, wist in de laatste minuut uit een corner de bal fraai binnen te schieten. Met een 4-0 stand vond de scheidsrechter het wel goed geweest en floot af. Weer een mooie prestatie mannen, goed voetbal, veel arbeid, en heel volwassen gevoetbald

Man of the Match vandaag was Cas Hooijer (Foto) met 3 doelpunten

Harry van Soeren