Team


Soms blijven dingen in je hoofd rondspoken en is het op papier zetten ervan de beste manier om te verwoorden wat je precies denkt, voelt maar ook bedoeld.

Regelmatig vlieg ik voor werk heen en weer naar Berlijn, en elke keer dat ik dit seizoen terugvloog kwam bij mij het gevoel naar boven dat ik weer zin had om op het veld te staan. Ook na de promotie van zowel het eerste als het tweede dacht ik op 10km hoogte elke keer weer aan dit mooie spelletje. Wat mij opviel is dat het gevoel van euforie na beide promoties plaatsmaakte voor een gevoel van besef. Het besef dat we er met zijn allen een verdomd mooi, leerzaam en vooral leuk seizoen van hebben gemaakt. Uiteraard met 2 fantastische finales en de daarbij behorende promoties. Tegelijkertijd doe ik mij beseffen dat dit seizoen zeker voor mij als een van de mooiste en ontroerendste seizoenen in mijn nog prille;) carrière behoord. Dit zal voor velen gelden.

Terug op 10km hoogte denk ik ook steeds vaker aan hoe dit allemaal tot stand heeft kunnen komen. Naast de kwaliteiten op het veld denk ik dat er een speciaal gevoel van saamhorigheid is ontstaan in de groep. Deze saamhorigheid is vanaf dag 1 gecreëerd door de technische staf, beginnend bij de gezamenlijke trainingen maar ook pas in clubkleding trainen totdat iedere speler van de selectie (het 1e en 2e) dit tot zijn beschikking had.

Dit als start in combinatie met vreugde op en buiten het veld is de fundering van het succes. Wat mij nog meer ontroerd is hoe deze jonge selectie omgegaan is met tegenslagen. Tegenslagen op het veld met het steunen van jongens tijdens blessures. Maar veel belangrijker voor het machtige gevoel van saamhorigheid is de manier waarop deze jonge groep, alsmede de club is omgegaan met tegenslagen buiten het veld. Het is onbeschrijfelijk hoe belangrijk het is en hoe het voelt als 42 individuen je steunen in zware tijden. Dit maakt het verschil en dit zorgt voor een gevoel van onoverwinnelijkheid.

Trots is wat ik ben en samen met mij nog een velen andere. Een beter voorbeeld van een TEAM is er niet.

Mannen BEDANKT!

 

Bas Berghuizen

 

 elftal feest.jpg

 

DSC_0039.JPG