Valse start Roda'46 Zat1

Jevgeni Gromov maakte de
eerste Rodagoal

Het eerste zaterdagteam van Roda’46 is de competitie slecht begonnen. In Amsterdam werd volkomen onnodig verloren van AFC. In het begin van de wedstrijd acteerden de elf van trainer Jan Veldhuizen slap en ongeconcentreerd. Een veel betere tweede helft kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken.

De ontmoeting was nog maar twintig minuten onderweg toen Roda tegen een 3-0 achterstand aankeek. Door fouten bij de Leusdense ploeg kreeg AFC in die fase drie kansen, die ook alle drie werden verzilverd.

Pas na die drie tegengoals schrok Roda wakker. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Op een uitstekend moment wist Roda te scoren. Vlak voor de pauze was het Jevgeni Gromov, die de 3-1 maakte.

In de tweede helft drukte Roda’46 de thuisclub naar achteren. Er kwamen kansen, maar de bal wilde er niet in. Na een kwartier in het tweede bedrijf kwam AFC met tien man te staan, toen de keeper met een rode kaart kon vertrekken. Snel na de veldverwijdering kwam Roda op 3-2 door Joey Koetsier. Roda’46 ging nog meer druk uitoefenen en kreeg veel mogelijkheden. Het vizier stond echter niet op scherp.

Het bleef bij 3-2. En dat was een teleurstelling voor Roda’46. Duidelijk een valse start in de competitie.