Winterstop komt als geroepen voor Roda'46 Zat1

RODA'46 ZAT1 TOE AAN WINTERSTOP

De winterstop komt als geroepen voor Roda'46 Zat1. In de wedstrijd in en tegen Breukelen leken de mannen van trainer Koen Janssen echt toe aan de pauze in het wedstrijdschema. Natuurlijk zetten de Leusdenaren zich maximaal in, maar net dat stukje scherpte en doorzettingsvermogen ontbrak.

Aan voetballend talent is geen gebrek bij de rood-zwarte brigade. Als het spelletje alleen uit techniek zou bestaan stond Roda'46 Zat1 waarschijnlijk bovenaan. Maar voetbal is meer dan alleen techniek. Er moet ook een portie slimheid, hardheid en passie zijn.

In de meeste duels dit seizoen combineerde de zaterdagelf deze eigenschappen. Dat leverde prachtige wedstrijden op. Denk maar eens terug aan de ontmoeting tegen Sliedrecht, waarin de Buiningparkbewoners veel beter waren dan de koplopers. Er werd weliswaar ongelukkig verloren, maar iedereen hield een goed gevoel aan deze wedstrijd over. Twee week geleden werd de nummer twee van de ranglijst, De Merino's, in Veenendaal verslagen. Een mooi resultaat, waardoor Roda'46 weer naar de bovenste plekken kon lonken.

Maar vorige week werd verloren van Geinoord en deze zaterdag bleek FC Breukelen te sterk. En opnieuw liepen de Leusdenaren snel tegen een achterstand aan. Na een minuut of vijf spelen greep niemand in bij een voorzet, die lang onderweg was. Ook keeper Janssen bleef op zijn doellijn staan, waardoor Breukelen de 1-0 kon aantekenen.

Roda probeerde het initiatief nemen, maar FC Beukelen bleef de gevaarlijkste ploeg. Tegenover een bal op de lat van Jermain Cikic van Roda stonden zeker drie goede kansen voor de thuisclub. Roda'46 leek in de eerste helft de schade te kunnen beperken, maar vlak voor de pauze kwam de thuisclub toch op 2-0.

Na de rust begonnen deLeusdense bezoekers vol goede bedoelingen, maar het was FC Breukelen dat al vlug op 3-0 kwam. Dit was de genadeslag. De wedstrijd was beslist. Roda trachtte nog wel wat terug te doen. Er kwamen ook wat kansen voor de Leusdenaren. Mehmet Kaya zag een boogbal op de lat eindigen. Gregory Thomas kreeg een dot van een mogelijkheid, maar hij besloot de bal af te leggen naar een tegenstander. Ook FC Breukelen had nog kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar het bleef bij 3-0.

Uitblinker in deze wedstrijd was ongetwijfeld de scheidsrechter, die een dijk van een duel floot.