Zaterdag 2 wint ook de derde competitiewedstrijd


Na de winst vorige week op SVL2, stond vandaag IJFC 2 op het programma. IJFC verloor vorige week van IJsselmeervogels, en speelde gelijk tegen Deltasport. Weer een mooie tegenstander die natuurlijk ook een keer wil winnen. Alleen was dat in de beginfase van de wedstrijd nou niet bepaald te zien.

IJFC begon slecht aan de wedstrijd. Roda startte echter wel scherp wat zich beloonde met een vroege treffer. In de vijfde minuut was er een goede actie op het middenveld en werd Jaimy in stelling gebracht. Deze zette de turbo erop en trok door naar de rand van het strafschopgebied om verwoestend uit te halen en Roda op een 1-0 voorsprong te zetten.

Na de goal was IJFC wakker geschrokken, en bood wat meer tegenstand. Echter bleef Roda goed voetballen, en creëerde nog wel een paar goede kansen. Na weer een goede actie via de rechterkant met weer de snelheid van Jaimy, werd de bal voorgetrokken, maar werd het leer van de doellijn gehaald door een speler van IJFC, die daar toevallig lag.

Na een uitval van IJFC kwam de spits helemaal alleen voor de keeper te staan, maar Bas kwam goed uitlopen en pakte in de 1 op 1 situatie de bal klem vast. Super actie Bas!!, want wordt het 1-1 dan is het weer een hele andere wedstrijd.

Roda had bij rust eigenlijk met 3-0 voor moeten staan, maar verzuimde de kansen te benutten. Nog voor de pauze moest David het veld verlaten na een knie op zijn bovenbeen. Het fysieke spel van IJFC werd hem te machtig. Hierdoor moest er wat geschoven worden in het veld en kwam Cas in de spits te spelen, en ging Daan vanaf de rechterkant spelen.

In het tweede bedrijf begon Roda meteen weer scherp. De bal kwam weer bij Jaimy, die de 2-0 binnenschoot. Dat was al na drie minuten in de tweede helft, wat bij IJFC als een mokerslag binnenkwam. Roda bleef goed spelen en druk zetten, waadroor vijf minuten na de 2-0 de 3-0 als beloning viel. De goed spelende Daan speelde zichzelf langs de verdediger van IJFC en schoot de bal snoeihard binnen in de verre hoek.

Na de 3-0 ging IJFC wat meer risico nemen, en kwamen we een paar keer onder druk te staan. Echter werd dit door het hele team goed opgepakt en voetbalden wij ons daar goed uit. Na weer een goede snelle actie op het middenveld met de opkomende Bas Berghuizen, rondde deze beheerst af en schoot de 4-0 binnen. Dat kwam op het juiste moment, want anders had Bas zijn favoriete nr. 4 weer in moeten leveren.

Ondanks dat vandaag het druk zetten wat minder ging dan voorgaande wedstrijden, hebben jullie weer een teamprestatie neergezet. En weer de nul gehouden door goed werk van de verdediging, en natuurlijk onze keeper Bas. De samenwerking tussen verdediging en Bas verliep uitstekend vandaag. Een goed meevoetballende keeper geeft een extra speler in het veld. Daan en Jaimy bedankt voor jullie inbreng, en ik hoop dat jullie er ook van hebben genoten. Ik heb in ieder geval weer genoten langs de kant, en ik denk ook de mensen die hebben staan kijken.

Foto Bas van der Hoek, Man of The Match vandaag.

 

Harry van Soeren

Teammanager Zaterdag 2