Zege Roda'46 Zat1 op GDC: terecht, maar benauwd

Yasin Isik scoorde twee keer

De zat1 van Roda'46 heeft met 2-3 gewonnen van het onderaan staande GDC. Hoewel de winst pas in de laatste minuut tot stand kwam, was de overwinning zeker terecht.

De brigade van de scheidende coach Koen Janssen maakt er de laatste tijd gewoonte van om van de onderste ploegen met pijn en moeite te winnen. Vorige week was het tegen Roda Boys ook al zo benauwd. Deze keer maakte de Leusdense ploeg het opnieuw zeer spannend. Ze lieten de thuisclub van 0-2 terugkomen tot 2-2. Pas in de laatste minuut zorgde Isik er voor dat de punten mee konden worden genomen naar Leusden.

Niemand had vreemd opgekeken als Roda'46 na vijf minuten spelen op een 0-3 voorsprong had gestaan. De bezoekers speelden goed en grossierden in kansen. De bal ging er echter niet in. Het wachten was op een goal van het oppermachtige Roda'46. Die kwam na iets meer dan een kwartier spelen. Jermain Cikic sneed voor de zoveelste keer door de verdediging van GDC en legde de bal panklaar voor Nico van den Brom, 0-1.

Roda bleef de betere ploeg, maar wist voor de rust het overwicht niet in meer doelpunten tot uiting te brengen.

Na de pauze kwam Yasin Isik voor de rood-zwarten binnen de lijnen. Hij was koud in het veld of hij miste een dot van een kans. Even later maakte hij dat meer dan goed. Een zwakke uittrap van de keeper van GDC eindigde in zijn voeten. Isik bedacht zich geen moment. Van een meter of vijfentwintig verschalkte hij de doelman fraai, 0-2.

Na deze goal verslapte Roda'46. Zakelijk probeerde de ploeg het einde te halen. Daarin vergisten de bezoekers zich.  GDC kwam op 1-2 en het werd weer billenknijpen voor de Roda-aanhang. Toen de thuisclub vijf minuten voor het einde op 2-2 kwam leek Roda volkomen onnodig puntverlies te gaan lijden. Totdat Yasi Isikin vlak voor het einde de doelman van GDC met een knappe boogbal versloeg. Hierdoor gingen de Leusdenaren er toch nog met de winst vandoor.

Meer dan terecht volgens het vertoonde spel, maar oh oh wat was het weer benauwd.

Door de zege is Roda'46 Zat1 opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. In de derde periode staat de ploeg zelfs op de eerste plek. Een prachtig resultaat. Over veertien dagen komt concurrent Breukelen op bezoek in Leusden. Bij winst doet Roda'46 uitstekende zaken.