APWC -Roda46 Zon1: een wedstrijd met 2 gezichten


De laatste wedstrijd van de competitie speelt Roda zondag tegen APWC. Deze wedstrijd staat in het teken van de strijd van APWC om de nacompetitie te ontlopen. Voor Roda een wedstrijd om de competitie “lekker” af te sluiten en om afscheid te nemen van enkele mensen.

Het zag er gedurende het seizoen helemaal niet naar uit, dat de Amersfoorters in de problemen zouden komen. De laatste weken gaat het echter niet goed met APWC. Zondag verloren de paars-witten met maar liefst 9-2.

Op dit moment staan Zeist en APWC met 27 punten op de 10e (een veilige plek) en 11e plaats. Het doelsaldo van Zeist is aanzienlijk beter. Zeist gaat a.s. zondag op bezoek bij het veilige Sporting70. APWC ontvangt het al veilige Roda46. Het wordt voor beide verenigingen “billenknijpen”.

Bij winst eindigt Roda met 38 punten op een keurige 6e plaats. Het linker rijtje. Een prima resultaat van onze jonge ploeg. Na dit bewogen seizoen, is het een zeer goede prestatie van de mannen van Rik Klement en Gert van Geerestein.

Helaas gaat Roda afscheid nemen van een aantal spelers. Topscoorder Stijn Termeer en zijn maatje Mees Hehenkamp gaan weer terug naar hun oude cluppie Amsvorde. Heel jammer, want wij hebben genoten van beide spelers. Uiteraard wensen wij Stijn en Mees veel succes bij Amsvorde en natuurlijk blijft de Roda deur altijd open staan.

Dennis Spier gaat Roda noodgedwongen ook, hopelijk tijdelijk, vaarwel zeggen. Dennis studeert in Eindhoven en gaat daar wonen. Wellicht een tip voor PSV! Veel succes Dennis met je studie en Roda hoopt je weer eens terug te zien.

Het is ook de laatste wedstrijd van trainer Rik Klement. Hij vertrekt ook naar Amsvorde, om daar hoofdtrainer te worden. Rik heeft onder moeilijke omstandigheden een puike prestatie neergezet met zijn ploeg. Wij wensen Rik eveneens veel succes toe bij Amsvorde.

APWC - Roda46 een leuke wedstrijd om te bezoeken. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein aan de Keerkring 11 te Amersfoort. De scheidsrechter zondag is de heer Jan Waale. Aanvang: 14.00 uur.

Tekst: Cees Leijenaar