Duel Roda'46 Zon1 - FC Jeugd gestaakt


Voor de tweede achtereenvolgende keer is een thuiswedstrijd van Roda’46 Zon1 gestaakt. Dit keer werd de ontmoeting tegen FC Jeugd uit Ede vroegtijdig door de scheidsrechter afgebroken. Waren veertien dagen geleden de supporters van de bezoekende club die zich misdroegen, deze keer konden de spelers van de bezoekers zich niet beheersen.

Voor de wedstrijd waarschuwde scheidsrechter Van Kampen de beide ploegen al: “Ik accepteer geen scheldpartijen!”

Na 15 minuten spelen kwam FC Jeugd door Mustafa Tirgil op 0-1. Atakan Keskin bediende Mustafa Tirgil die scoorde Toen Ranike Mota van Roda’46 een kwartier later 1-1 maakte raakte de gemoederen bij de Edenaren verhit. Volgens de assistent scheidsrechter van FC Jeugd was het doelpunt uit buitenspelpositie gemaakt. Scheidsrechter Van Kampen negeerde zijn vlagsignaal en kende het doelpunt toe. Vervolgens kreeg de leidsman het nodige over zich heen van Edese zijde. Twee gele kaarten en een rode kaart konden de spelers van FC Jeugd niet tot bedaren. Daarop besloot hij de wedstrijd te beëindigen.

Trainer Van Gelderen was trots op zijn mannen: “Mijn spelers hebben zich heel correct gedragen. Net als twee weken geleden.”

Hoe de stakingen afgedaan worden is aan de KNVB. Wellicht krijgt Roda’46 het nog druk met het uitspelen van de gestaakte duels.