Even voorstellen: Roda’46 (zo) selectie 2017/2018


Graag stellen wij enkele spelers voor, die ook in het nieuwe seizoen te bewonderen zijn in de selectie van Roda’46 (zo)

Vis.jpg

Daan Vis, de verdediger

Toen Dave Smits als trainer van Vliegdorp uit Soesterberg naar Roda kwam, besloot Daan Vis om hem naar onze vereniging te volgen. De 21-jarige Daan Vis kwam via de B2 en de A2 bij de selectie van Roda-zondag terecht. Daan speelt nu al 8 jaar bij Roda en mag daarom wel een Roda-jongen genoemd worden.

Daan, nog vrijgezel, volgt een opleiding sociale geografie/planologie in Utrecht. “Ik ben nu in mijn afrondende fase en hoop hierna een Masteropleiding te volgen”, zegt Daan.

Daan Vis is verdediger. Zijn favoriete plaats is linksback, maar Daan kan ook rechts en centraal achterin goed uit de voeten.

Daan is heel positief over het nieuwe seizoen en de nieuwe trainer. “Trainer Igor van Gelderen heeft veel kennis in huis, die hij aan ons kan overbrengen”, aldus Daan.

Het afschaffen van het prestatievoetbal op zondag vond Daan een raar verhaal. “Maar dat is gebeurd”, zegt Daan. “Het is een goede beslissing geweest om door te gaan. Wij moeten dat gaan bewijzen.”, besluit Daan zijn verhaal.

Hoppenbrouwer.jpg

Mozes Hoppenbrouwer, de aanvaller

Via Hoogland, VVZA en KVVA is Mozes als B-junior bij Roda gekomen. Na het spelen in de B- en A-jeugd van Roda speelt Mozes al vier jaar voor de zondagselectie.

Mozes, 22 jaar, is aan zijn laatste weken op school bezig. Daarna gaat hij fulltime werken bij Mister Cartridge, het bedrijf van Sander Zaal. “Het is een heel leuk bedrijf”, zegt Mozes “en door stages ben ik bij Mister Cartridge gekomen. Ik heb er erg veel zin in”.

Mozes, die al drie jaar een relatie heeft met Tirza, is ook een echte Roda-jongen geworden. Naast het spelen in de zondagselectie is hij ook assistent bij onze O19.1 en gaat dit volgt seizoen bij O17.1 doen.

Mozes is een voorhoedespeler. “Ik kan overal in de voorhoede spelen”, zegt Mozes.

Voor het nieuwe seizoen heeft Mozes veel vertrouwen. “Wij zijn op de goede weg. En onze nieuwe trainer Igor van Gelderen komt zeer goed over. Ik heb veel vertrouwen voor het seizoen 2017/18”, aldus Mozes.

 

Ranike Mota News.jpg

Ranike Mota, verdediger, middenvelder

In de zondagselectie voor het nieuwe seizoen wordt een nieuwe speler bij Roda begroet. Ranike Mota komt over van Sparta Nijkerk om onze selectie te versterken.

De 28-jarige Ranike Mota is woonachtig in Amersfoort. In het dagelijks leven is Ranike dansleraar in Amsterdam. Af en toe geeft hij dansles op basisscholen in Amersfoort en omstreken.

“Na een goed gesprek met de trainers Igor van Gelderen en Gert van Geerestein, heb ik er erg veel zin om in het nieuwe seizoen deel uit te maken van de Roda-zondagselectie”, aldus Ranike.

Ranike kan rechts centraal achterin spelen. “Maar ook op het middenveld kan ik spelen. Je kunt mij eigenlijk wel overal neerzetten”, vult Ranike aan.

Ranike Mota komt graag naar Roda en verwacht een gemotiveerde- en gezellige spelersgroep aan te treffen. “Als de spelers er als team voor willen gaan, dan weet ik zeker dat de resultaten vanzelf zullen komen”, aldus Ranike Mota.

Ouden.jpg

Rico de Ouden, verdediger, middenvelder

Met zijn 23 jaar vindt Rico zich één van de oudere spelers in de selectie van Roda-zo. Maar hij maakt deze opmerking wel met een glimlach op zijn gezicht.

Rico is als 2e jaars C-junior via NSC bij Roda gekomen. “Wij verhuisden naar Leusden en dan kom je bij Roda”, aldus Rico.

Rico den Ouden heeft bij de jeugd de C- en B-junioren selecties doorlopen. “Doordat ik ging werken”, zegt Rico, “kon ik maar 1 keer in de week trainen en kwam in de A-2 waar Gert van Geerestein trainer was. Wij hadden een geweldig team en werden kampioen.”

Rico hoopt binnenkort in de Thuiszorg te gaan werken. Hij heeft daar een opleiding voor gevolgd.

Rico vindt dat de groep niet eerlijk is behandeld in januari toen het bestuur het prestatievoetbal op zondag wilde stoppen. “Complimenten voor de groep, zoals dit is opgepakt. Het toont aan dat de weerbaarheid bij onze jonge groep groot is”, zegt Rico den Ouden.

Voor het nieuwe seizoen heeft Rico het volste vertrouwen. “De nieuwe trainer lijkt mij een toffe peer!”, besluit Rico den Ouden.

Huurdeman.jpg

Jordy Huurdeman, aanvaller

Pas 20 jaar is Jordy, maar nu al coördineert hij de trainers die stage lopen bij de Mini’s en Kiddies op woensdagmiddag bij Roda’46. Op 2e Paasdag heeft Jordy een sport- en spelmiddag voor deze leeftijdsgroep bij Roda georganiseerd. Het werd een groot succes.

Jordy Huurdeman volgt een sportopleiding in Amersfoort en is daarnaast ook trainer van een team O-9 bij Roda.

Jordy is een Rodajongen pursang. Via de F10 is hij in het eerste elftal van Roda gekomen. Hij heeft de hele jeugd bij Roda doorlopen.

“Ik ben nu 3 jaar vrijgezel en houd van het leven”, zegt de goedlachse Jordy Huurdeman. “Omdat ik volgend jaar ook tennistraining ga geven, moet ik met Igor gaan praten hoe ik het allemaal met de voetbaltraining kan inpassen.” Hopelijk lukt het, want Jordy is een speler die er zeker bijhoort.
 

Tekst: Cees Leijenaar