FC Jeugd - Roda'46 Zon1: Puzzel voor Rik Klement

Calvin Nenger viel al snel uit tegen SV Zeist

Voorbeschouwing FC Jeugd - Roda’46

Zondag gaat Roda op bezoek bij FC Jeugd in Ede, dat één punt meer heeft binnen gehaald in deze spannende competitie. Een belangrijke wedstrijd wordt het weer voor het eerste zondagelftal van onze vereniging.

Toch gaan onze gedachten nog even terug naar de wedstrijd van vorige week tegen Zeist. Roda kwam na rust op een 2-0 voorsprong en leek drie hele belangrijke punten binnen te halen. Toch wisten de bezoekers in de enerverende wedstrijd nog een punt uit het vuur te halen.

Dat was natuurlijk wel jammer, maar er was het nodige gebeurd in de wedstrijd dat grote impact had op het elftal van Roda. Na 12 minuten moesten de twee centrale verdedigers, Boudewijn Swier en Calvin Nenger, door blessures het veld verlaten. Danny van Barneveld en Hichem Zeddi kwamen daardoor al snel in het veld. Vooral voor Hichem was dat goed, want deze A-1 speler kent tot nu toe een ongelukkig seizoen. Door blessures speelde hij niet zoveel wedstrijden. Zondag stond Hichem Zeddi er weer en speelde een uitstekende wedstrijd. Hopelijk zien wij hem vaker terug in het elftal van Roda 1.

De eerste wedstrijd tegen FC Jeugd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Trainer Ahmet Kilic noemde in een reactie op de wedstrijd Roda een fysiek harde ploeg, dat met alle middelen probeerde de 2-3 te voorkomen. Nu kun je veel over Roda’46 zeggen, maar een fysieke harde ploeg is het elftal van trainer Rik Klement zeker niet.

Nu er weer de nodige spelers geblesseerd of geschorst zijn, moeten de trainers weer flink puzzelen om een goed elftal op de been te brengen. Maar de sfeer in de ploeg is goed en het vertrouwen is er, dus wij gaan er vanuit dat het Rik en Gert weer gaat lukken.

Gaat Roda punten uit Ede meenemen? Wij hopen het van harte. Supporters zijn uiteraard weer van harte welkom om het elftal aan te moedigen.

FC Jeugd speelt zijn wedstrijden op Sportpark Hoekelumse Eng aan de Sportparkweg 12 te Ede. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Wouter van der Geest.