Fraaie zege Roda'46 Zon1 op Wasmeer

Roda'46 draait als een tierelier. Na de mooie zege van vorige week op FC Jeugd werd zondag Wasmeer uit Hilversum aan de zegekar gebonden. Door de winst is de ploeg van trainer Rik Klement opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst.

Bijna ging het nog mis voor Roda'46, toen Wasmeer vlak voor het einde een penalty kreeg. Keeper Kevin Velt redde echter fraai. Een gelijkspel had ook niet terecht geweest. Roda had de gehele wedstrijd het beste van het spel.

Na de zege gaat Het team zelfs aan kop in de strijd om de derde periodetitel. Daaruit mogen we concluderen dat het de laatste paar ontmoetingen geweldig gaat met de Zondag1 van Roda'46.

Wasmeer stond voor de wedstrijd drie punten voor op Roda. De uitwedstrijd betekende destijds de eerste zege van het seizoen voor de Leusdense ploeg. Ook deze keer bleek Roda te sterk voor de Hilversummers.

Bij rust was het nog 0-0, maar in de tweede helft sloeg Roda toe. In de 55e minuut was het topscorer Stijn Termeer, die weer toeslag. Het duurde tot de 83e minuut voordat Mozes Hoppenbrouwer de score verdubbelde, 2-0. Nog geen twee minuten later maakte Wasmeer de 2-1. Gelukkig onderscheidde Kevin Velt zich bij de strafschop vlak voor het einde, waardoor de punten terecht in Leusden bleven.