Gaat Roda'46 Zon1 wat goed maken na zondag?


Roda gaat zondag op bezoek bij UVV in Utrecht

Gaat de ploeg wat goed maken na de forse nederlaag van zondag jl?

Velen hebben zich afgevraagd hoe het mogelijk was, dat Roda zo’n enorme nederlaag leed in de uitwedstrijd tegen Saestum. Een historische competitienederlaag van ons vlaggenschip. “Hoe kan zoiets gebeuren?”, was een veelgestelde vraag.

Reken maar dat de spelers en technische staf hier enorm mee zaten. Dit wil toch echt niemand. Roda's sterke punten: het collectief, knokken met en voor elkaar, het enthousiasme, dat moet weer snel terug komen.

Zeker weten dat er deze week over gesproken is binnen de selectie. Natuurlijk er ontbreken nog enkele spelers vanwege blessures. Het negatieve gevoel snel weg poetsen en er weer lachend tegen aan gaan.

Zondag a.s. staat er weer een uitwedstrijd voor onze mannen op het programma. Roda gaat op bezoek bij het aloude Utrechtse UVV. De vereniging waar Marco van Basten zijn carrière startte, won het vorig seizoen de nacompetitie en promoveerde naar de 3e klasse.

Ook de Utrechters hebben de eerste twee wedstrijden van deze competitie verloren. Het wordt voor captain Boudewijn Swier en zijn spelers dus een uiterst belangrijke wedstrijd. Hoe zeggen wij dat ook alweer?: “alle neuzen dezelfde kant op, borst vooruit, mouwen opstropen en gaan”.

De spelers moeten zondag in Utrecht weer genieten van het spelletje, maar ook de supporters. Extra supportersteun kan het elftal zeker goed gebruiken. Gun de Roda spelers het vertrouwen.

UVV - Roda’46 begint zondag a.s. om 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Reijnen.

Het terrein van UVV ligt op het sportpark Paperclip aan de Parkzichtlaan 201 te Utrecht.

 

Tekst: Cees Leijenaar