Grote nedrlaag Roda'46 bij Houten, 5-1

Roda’46 Zon1 liep zondag in de uitwedstrijd in Houten tegen een grote nederlaag aan. SV Houten bleek vele maten te groot voor de Leusdense ploeg. Bij rust was de stand al 2-0 door doelpunten van Lars Johan  en Jeffrey Tolenaar.

In de tweede helft hield Roda’46 lang stand. Pas een kwartier voor het einde liep SV Houten verder uit door een goal van Bokaroua, 3-1. Even later scoorde opnieuw Tolenaar, 4-0. Pas toen kon Roda’46 wat terug doen. Stijn Termeer zorgde voor het enige tegendoelpunt, 4-1. Vlak voor het einde van de eenzijdige ontmoeting bepaalde Leon de Lange de eindstand op 5-1.

Houten klom door de zege naar de derde plek op de ranglijst. Voor Roda’46 breken zorgelijke tijden aan. We vinden de ploeg van trainer Rik Klement terug op de tiende plaats. Vlak boven de degradatieplekken.

Rico den Ouden en Jordy Huurdeman liepen tegen een gele kaart aan. Voor Den Ouden was het de vijfde prent dit seizoen en dat betekent automatisch een wedstrijd schorsing.