Hoopvol verlies voor Roda'46 Zon1

Mozes Hoppenbrouwer scoorde prachtig

Roda’46 Zon1 heeft de belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie tegen FC Jeugd verloren. in Ede werd het 4-3. Toch kunnen de spelers in het team van trainer Igor van Gelderen niet te wanhopen. Ze speelden een goede wedstrijd. Gezien het vertoonde spel kunnen de punten niet uitblijven.

Er was bijna een kwartier gespeeld toen Roda’46 door spits Davor Lambregts (uit de JO19.2) op 0-1 kwam. Tien minuten later kwam de thuisclub op gelijke hoogte door een doelpunt van Tomruk, 1-1.  Nog voor de pauze bracht de goed spelende Lambregts Roda-zondag weer op voorsprong, 1-2.

FC Jeugd begon fel aan de tweede helft. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Benahmed., 2-2.  De thuisclub ging door en kwam via Tirgi op voorsprong,3-2.
Verbeten ging Roda’46 daarna op zoek naar de gelijkmaker.  In de 80e minuut lukte dat eindelijk. Mozes Hoppenbrouwer schoot de bal prachtig en onhoudbaar in de hoek, 3-3.
Even later stonden de Leusdense bezoekers weer op achterstand, toen Ahmed een fraaie aanval mooi afrondde, 4-3.

Dat was het sein voor een Leusdens slotoffensief. Dat werd nog versterkt doordat de goed leidende scheidsrechter Wulf speler Benahmed na zijn tweede gele kaart wegstuurde. Het lukte de bezoekers echter niet om nog te scoren, waardoor FC Jeugd de drie punten in Ede hield.