Kansloze nederlaag van Roda'46 Zon 1 in Utrecht

Na de goede bekerwedstrijd tegen LSVV moest het eerste het nu uit opnemen tegen Zwaluwen Utrecht 1911 die aan een goede reeks bezig waren. Helaas was het aantal geblesseerden nog steeds groot. Verder bleek dat Thom Steijger door een rughernia moest stoppen met voetballen. Heel triest dus voor iemand van 23 jaar. Al gauw bleek dat spits Geert Vocking van Zwaluwen utrecht een man was om in de gaten te houden. Hij zocht telkens de buitenspellijn op en was een slimme speler. Omdat de scheidsrechter niet zo goed naar de grensrechters wilde luisteren werd dat vaak heel gevaarlijk. Al in de 1e minuut stond een speler van Zwaluwen vrij voor de keeper maar mikte gelukkig naast het doel. In de 8e minuut dan toch 1-0. Daarna nog een buitenspeldoelpunt en een schot tegen de paal alvorens Roda via Ethan en Danny op doel konden schieten,. In de 31e minuut 2-0 en na een schot op de paal en een buitenspeldoelpunt werd het in de laatste minuut voor de pauze 3-0.

Na de pauze maakte Marten Tolboom ( die al een wedstrijd met het 2e erop had zitten) zijn debuut in het eerste. Hij deed dat verdienstelijk. Toch werd het na weer een schot op de paal na 58 minuten 4-0. Gelukkig ging de spits er toen uit. Roda speelde wel wat beter de 2e helft maar verder dan een aantal corners en schoten van Mauro en Niels (die ingevallen was) kwam Roda helaas niet.  Ondanks de 5 doelpunten viel keeper Rick overigens niets te verwijten. Hij keepte een goede wedstrijd.

Hopelijk komen er volgende week thuis tegen VVZA wat spelers weer terug uit de geblesseerdenboeg zodat we dan een leuke en spannende wedstrijd kunnen zien. Het zat er vandaag helaas niet in.