LK: Roda'46 Zon1 maakt geen vrienden

Roda'46-zondag speelde in vier dagen tijd twee duels. Eerst voor de beker tegen TOV (3-0 winst) en daarna tegen AFC Quick 1890 (0-0). Wat opviel is dat Roda op dit moment geen ploeg heeft die zich als een mak lammetje laat slachten. Het gaat te ver om de term 'spierballenvoetbal' te gebruiken. Duidelijk is wel dat de Leusdenaren er niet op uit zijn om tijdens de wedstrijden vrienden te maken.

Aanvoerder Boudewijn Swier kan er wel om lachen als hij geconfronteerd wordt met de kritiek op zijn ploeg. ,,Grove overtredingen maken wij niet, maar we schromen zeker niet om de duels aan te gaan. Tegen TOV waren we verbaal wel een beetje vervelend. We wilden gewoon heel graag winnen en dat is gelukt.''

In de uitwedstrijd tegen Quick zat er niet meer in dan een gelijkspel. ,,We hebben ze in de eerste helft verrast door flink druk naar voren te zetten. Daarna merkte je dat de benen volliepen en moet je een punt koesteren. Zeker na die laatste tien, vijftien minuten.''

Swier doelde daarmee op de slotfase van de wedstrijd. Daarin drong Quick flink aan. Met een bal tegen de lat van Roy Ouwerkerk (ex-Roda) waren de Amersfoorters heel dicht bij een overwinning. Wie ook heel graag had willen scoren was Jop Kastrop. De Leusdenaar speelt tegenwoordig weer bij Quick. ,,Als B-junior ben ik destijds overgestapt van Roda naar Quick. Daarna heb ik onder Harry Oussoren nog een jaar bij Roda gespeeld. Nu zit ik weer hier. Ik ken veel jongens bij Roda, daarom baalde ik dat ik niet tot scoren kwam.''

Kastrop worstelde zich zeven minuten voor tijd langs twee Leusdense verdedigers, waarna de derde (Ronike Mota) hem uit balans bracht. ,,Ik vond het een overtreding'', mopperde Kastrop. ,,Eerst kreeg ik een tikkie en daarna kreeg ik een arm in mijn zij. Jammer genoeg dacht de scheidsrechter er anders over en liet hij doorspelen.''

De aanvaller is dit seizoen nog geen basisspeler. ,,In de voorbereiding heb ik mijn hand gebroken, daardoor miste ik de nodige wedstrijden. Ik heb drieënhalve wedstrijd in het tweede gespeeld en vandaag zat ik weer bij het eerste. Heel mooi omdat Roda de tegenstander was. Ik wilde aan mijn oude ploeggenoten (Calvin Nenger en Raymond van Kalleveen, red.) graag even laten zien wat ik kan. 0-0 vond ik eigenlijk te weinig voor ons.''

Bron: website Leusder Krant