"Mooiste aanval van duel" leidt tot 1-0 zege voor Roda6 Zon1

Roda’46 Zon1 heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Igor van Gelderen won met 1-0 van Sporting’70, het team van oud trainer René Versteeg.

Het was geen spectaculaire wedstrijd die beide elftallen lieten zien. Het aantal gecreëerde kansen was op de vingers van één hand te tellen. Beide keepers konden in Leusden van het zonnetje genieten, want ze kregen niet veel te doen.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Utrecht het beste van het spel. Veel echte mogelijkheden leverde dat niet op. Alleen vlak voor de pauze moest doelman Rick Schoonderbeek handelend optreden.

Na de rust voerde Roda het tempo op, waardoor de thuisclub de bovenliggende partij werd. In de zeventigste minuut resulteerde dat volgens trainer Van Gelderen in “de mooiste aanval van de wedstrijd”.  Mozes Hoppenbrouwer verzilverde een mooie eindpass van Zinho Sielhorst, 1-0.

De zege was meer dan welkom voor de Leusdense ploeg. Na een uitstekende start van de competitie zakte de ploeg wat weg. Twee nederlagen volgden. Door de zege op Sporting’70 is die reeks gelukkig onderbroken.