Onbegrijpelijk Roda'46 Zon1 verliest van Waterwijk


Scheidsrechter  Broekhuizen staat op het punt Sielhorst rood te geven

Soms gebeuren er in de sport dingen de je als gewone sterveling niet kan begrijpen. Dat gold bijvoorbeeld voor het spel van Roda’46 Zon1 afgelopen zondag tegen hekkensluiter Waterwijk. De afgelopen weken was het leuk om te kijken naar de mannen van coach Igor van Gelderen. Tegen (veel)  hoger ingeschatte tegenstanders als TOV Baarn en AFC Quick gaven de rood-zwarten geen krimp en speelden ze boven verwachting goed. Tegen zaterdag tweedeklasser TOV resulteerde dat in een mooie zege, terwijl buurman AFC Quick op een gelijkspel werd gehouden.Tegen Waterwijk uit Almere was het echter slordig en ongeïnspireerd wat de Leusdenaren lieten zien. Er werden weinig kansen gecreëerd. Het leek of de spelers telkens een stapje te laat waren.

Nou moet gezegd worden dat de bezoekers uit Waterwijk weinig moeite deden om er een leuk schouwspel van te maken. De ploeg uit Almere deed niet veel meer dan de lange bal hanteren om de lange spitsen te bereiken. Voor het overige hielden de bezoekers zich bezig met het ontregelen van het Rodaspel. En dat had succes. Nadat Waterwijk nog voor de pauze op 0-1 was gekomen door een doelpunt van Ivo de Waal probeerde Roda het nog wel, maar veel kansen leverde dat niet op.

Nadat Zinho Sielhorst een rode kaar ontving, vanwege een tackle die hij te laat inzette, werd het voor de thuisclub nog moeilijker om langszij te komen. Roda probeerde het wel en was dichtbij de gelijkmaker toen invaller Niels Snijders alleen voor de doelman verscheen. De doelverdediger redde echter knap.