Roda’46 komt zondag thuis een "oude bekende" tegen

Hopelijk kunnen de spelers van Roda'46 Zon1 komende zondag weer juichen

Na de prachtige winst van zondag j.l. in de uitwedstrijd tegen het sterke APWC, komt nu rode lantaarn drager Vreeswijk op bezoek.

Inzet

Na afloop van de wedstrijd van zondag tegen APWC vormden de Roda supporters een erehaag voor de spelers. De vreugde over de overwinning was groot. De spelers werden vooral gecomplimenteerd voor de geweldige inzet. Vergeet ook niet dat onze mannen bijna 90 minuten (inclusief blessuretijd) met 10 man speelden. Al met al was het een zeer vermakelijke wedstrijd met een verdiende winnaar.

Boudewijn, Rico en Ranike weer beschikbaar

Kan Roda zondag de goede lijn van de laatste wedstrijd doortrekken naar de wedstrijd tegen Vreeswijk? De gasten staan op de laatste plaats, maar juist tegen dit soort tegenstanders laten Roda-elftallen vaak punten liggen. Daarom aan de ploeg van captain Boudewijn Swier om deze negatieve balans zondag te doen omslaan.

Gelukkig is Boudewijn weer hersteld van een blessure, evenals zijn maatje in het centrum van de verdediging Rico den Ouden. Daarnaast hebben de Rodatrainers weer de beschikking over de dynamische middenvelder Ranike Mota.

Een “oude bekende”

De trainer van Vreeswijk is voor Roda een “oude bekende”. Ronald Cornet is de coach van het blauw-witte Vreeswijk. Ronald heeft in het verleden met zowel Roda-zaterdag als Roda-zondag grote successen behaald. Vooral de promotie in het laatste jaar van Ronald Cornet bij Roda, met Roda-zondag, naar de 1e klasse is onvergetelijk. Het is goed om Ronald zondag in Leusden weer te ontmoeten. Wij kijken er naar uit, of niet soms: Sander, Mark, Arne, Marius, Marco en vele anderen?

Pupil van de week

Zondag is Floris van Trigt (O9-4) de pupil van de week. Hij krijgt de taak om de aftrap te nemen en mag proberen om de keeper van Vreeswijk te passeren. Dat is echt niet makkelijk. De pupil van de week bij APWC afgelopen zondag schoot de bal naast het doel van Rick Schoonderbeek. Later in de wedstrijd deden de spelers van APWC dat overigens ook regelmatig!

Bijzonderheden

De wedstrijd Roda’46 - Vreeswijk begint zondag a.s. om 14.00 uur. De scheidsrechter van deze belangrijke wedstrijd is Jerry George Reingoud.

Het is leuk om na afloop het kluphuis van Roda binnen te stappen om de befaamde Roda-zondag 3e helft mee te beleven. Ons clubhuis is van binnen geheel in Kerstsfeer versierd. Het kan een gezellige middag worden.