Roda’46 Zon1 wint in snijdende kou

Danny van Barneveld heeft zojuist de 1-0 gescoord

De temperatuur was zondag net boven het vriespunt, maar door de harde wind voelde het snijdend koud aan. Van het  voetbal, dat Roda’46 Zon1 en Vreeswijk lieten zien, werden de toeschouwers ook niet echt warm.

Roda heeft de afgelopen twee ontmoetingen gedaan wat het moest doen. De twee thuiswedstrijden tegen de laagvliegers AS’80 en Vreeswijk moesten gewonnen worden. Vorige week werd het 5-0 tegen AS’80. Deze zondag moest Vreeswijk er met 2-0 aan geloven.

Roda begon goed. Er was net vijf minuten gespeeld toen Danny van Barneveld de thuisclub op 1-0 zette. Vlak voor de pauze scoorde Boudewijn het tweede doelpunt voor Roda’46.
In de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele uitgelezen kansen om de score te veranderen. De bal ging er echter niet in. Dit was mede te danken aan Rick Schoonderbeek, die een goede wedstrijd keepte.

Vreeswijk-coach Ronald Cornet, die in het verleden trainer  was bij Roda’46, meende na afloop; “Het was illustratief voor ons hele seizoen. Wij de kansen, zij de goals.”