Roda-Zondag veegt Groen-Wit’62 van het veld

Op een prima te bespelen grasmat speelde Roda zondag tegen Groen-Wit’62 uit Apeldoorn. Na het teambuildingsweekend van vorige week werd het voor de mannen van Rik Klement tijd om weer eens op het veld aan de bak te gaan.

In het weekend is veel gesproken in de spelersgroep over het bestuursplan ten aanzien van Roda-Zondag. Vaak emotionele gesprekken zijn er door de spelers onderling en met de staf gevoerd. Onbegrip voerde de hoofdtoon.

Roda speelde een uitstekende wedstrijd. Met fraaie aanvallen op het Apeldoornse doel werd de tegenstander onder druk gezet. Toch kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong na een foute terugspeelbal. Doelman Kevin Velt was kansloos. Roda kwam echter voor de rust nog terug door doelpunten van Stijn Temeer en een hele fraaie van Delano Trappenburg.

Na de rust was het snel gebeurd met de bezoekers uit Apeldoorn. Door doelpunten van Mozes Hoppenbrouwer (3x), Stijn Termeer en Jasper van Dijk werd de eindstand op 7-1 in het voordeel van Roda’46 bepaald.

Als de weergoden het toelaten speelt Roda zondag de belangrijke competitiewedstrijd tegen SCR in Rijswijk. Winnen is noodzakelijk om mee te blijven doen voor de 2e periode.