Roda'46 speelt zondag a.s. thuis tegen Waterwijk


Zondag speelt Roda weer een thuiswedstrijd. De bezoekers heten deze maal Waterwijk en komen uit Almere.

Roda bril

Zondag j.l. speelden onze mannen in een uitwedstrijd de derby tegen AFC Quick. De einduitslag werd een verdienstelijk 0-0 gelijkspel. De meningen over de wedstrijd waren nogal verdeeld. Quick was uiteraard niet tevreden over het resultaat, maar ook bij sommige Roda spelers en de technische staf heerste geen hoera gevoel.

Als supporter kun je kennelijk beter je Roda-Bril opzetten. Vanaf de tribune was het zeker zo slecht nog niet. Voor de rust speelde Roda prima en na de pauze, op het laatste kwartiertje na, was het ook ruim voldoende.

Waterwijk

Zondag weer een hele andere tegenstander. Waterwijk is voor Roda niet zo’n bekend elftal. De Waterwijkers hebben het niet makkelijk in de 3e klasse. Al lijkt het erop dat de gasten uit Almere de laatste weken beter gaan spelen.

Waterwijk staat nu op de 12e plaats en heeft 4 punten. Het elftal scoorde 9 maal, maar incasseerde ook 25 tegentreffers. Roda scoorde tot nu toe slechts 6 doelpunten en kreeg er 10 tegen.

Punten zijn zondag belangrijk

Door het doelsaldo staat ons elftal met 7 punten op de 11e plaats. Bij winst op Waterwijk zal Roda zeker enkele plaatsen gaan stijgen. De middenmoot in de 3e klasse staat zeer dicht op elkaar.

Plaats 8 t/m 11 hebben 7 punten en plaats 5 t/m 7 staan met 9 punten daar net boven. Het is duidelijk dat het zondag voor beide teams een uiterst belangrijk pot wordt.

Vrienden

Roda heeft vorige week 2 pittige wedstrijden gespeeld. Tegen 2e klasser TOV voor de beker (3-0 zege) en 3 dagen later tegen Quick. In die wedstrijden lieten onze mannen zeker het kaas niet van het brood eten. Zo doorgaan, dan maak je bij de tegenstanders weliswaar geen “vrienden”, maar bij de supporters van Roda zeker wel.

Pupil van de week

Zondag a.s. is Teun van Hunnik de pupil van de week. Teun is een talentvolle speler die in de O9.1 van Roda speelt. Teun gaat proberen om voor de aftrap van de wedstrijd de bal achter de doelman van Waterwijk te schieten.

Bijzonderheden

De wedstrijd van Roda’46 (zon) tegen Waterwijk begint om 14.00 uur. De scheidsrechter van zondag is de heer Max Broekhuizen.

Tekst: Cees Leijenaar