Roda'46 Zon zorgt bijna voor bekerstunt

Na de verrassende 3-0 overwinning in de vorige ronde op zaterdag 2e klasser TOV ,hoopten Roda bij de loting op een thuiswedstrijd tegen mooie tegenstander uit de regio. Helaas werd het iets anders in de vorm van Zondag 1e klasser LSVV uit Zuid-Scharwoude achter Alkmaar. Een zware opgave dus maar niks te verliezen tegen deze goede tegenstander.

Roda zondag begon fel en scherp met druk naar voren tegen deze graag voetballende ploeg. Na 10 minuten was het LSVV dat via hun eerste beste kans op een 1-0 voorsprong kwam. Roda liep daarna niet achteruit en kreeg zelf ook nog 3 goede kansen voor rust maar deze werden helaas niet benut. Ook LSVV kreeg ook nog 2 grote kansen maar lieten deze gelukkig onbenut zodat de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor LSVV.

Na rust drukte Roda zowaar LSVV meer achteruit en bleef het geloven in de gelijkmaker.Een kwartier voor tijd werd Rico doorgeschoven en ging Roda 1 op 1 spelen. Dit werd helaas  8 minuten voor tijd via een snelle omschakeling snel afgestraft door de snelle linksbuiten van LSVV die de 2-0 binnenschoot. Vanaf de aftrap werd Mozes omver gelopen door de keeper van LSVV en de toegekende strafschop werd feilloos door Danny Dost binnengeschoten. Roda zette de laatste minuten nog aan maar ging strijdend ten onder, maar toch konden alle spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Hopelijk kunnen de spelers van Igor van Gelderen deze lijn volgende week doorzetten in de competitie uit tegen Zwaluwen Vooruit waar hele belangrijke punten gehaald moeten worden.