Roda'46 Zon1 sleept weer punt uit het vuur

Arne van Geldermalsen scoorde weer eens namens Roda'46.

LEUSDEN - Het inhaalduel tussen Roda'46 en FC Jeugd is in 3-3 geëindigd. Op 15 april werd het duel gestaakt bij een 1-1 stand, omdat spelers van FC Jeugd zich verbaal misdroegen richting arbiter Van Kampen. Met elf tegen tien gingen beide ploegen donderdagavond verder in de 32e minuut van de wedstrijd.

De bezoekers uit Ede waren aanvankelijk de betere en kwamen nog voor rust op 1-2. Na de pauze scoorde FC Jeugd opnieuw. Pas daarna kwam Roda op gang. De Leusdenaren moesten het stellen zonder een half dozijn basiskrachten. Ranike Mota (hij had in het eerste deel nota bene de 1-1 gemaakt) ontbrak nu vanwege een tussentijds opgelopen schorsing, Mozes Hoppenbrouwer en  Mauro Miguel Paulo keken geblesseerd toe, terwijl Rico den Ouden (privé omstandigheden),  Raymond van Kalleveen en Jordy Huurdeman (beiden werkverplichtingen) eveneens ontbraken.

Daarom werd er maar weer eens een beroep gedaan op Arne van Geldermalsen. De dertiger toonde in de 73e minuut aan dat hij het scoren nog niet verleerd is: 2-3. Tien minuten later zorgde Jamiro Leenknegt voor de 3-3. Het werd in de slotfase nog flink spannend met kansen voor beide ploegen. Diep in blessuretijd kreeg Jeugd nog een corner waarbij zelfs hun keeper mee naar voren ging. Het leverde geen treffer op. Beide ploegen moesten met 3-3 genoegen nemen. Vooral van Jeugd was het puntenverlies vervelend. Zij strijden nog voor een plek in de nacompetitie.

Doelpunten: Ranike Mota 1-1, Arne van Geldermalsen 2-3, Jamiro Leenknegt 3-3.