Roda'46 Zon2 in finale nacompetitie tegen Sporting 70

Roda heeft zich geplaatst door de eersteklasser Nieuw Utrecht te verslaan. Door de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk te spelen leek het een moeilijke opgave voor Roda om de uitwedstrijd te winnen.

Allereerst, wil ik de gastspelers bedanken die ons geholpen hebben!!

De eerste wedstrijd was een bizarre wedstrijd waarbij Roda 0-2 achter kwam. In plaats van de wedstrijd op slot te gooien en hopen op de uitwedstrijd begonnen wij goed te voetballen en scoorde Arne twee keer een penalty. 2-2 dus. We hadden kansen op meer, maar helaas het bleef 2-2.

De ontmoeting van vandaag was een wedstrijd op zich. De voorbereiding, w-up etc begon erg scherp en dat gaf hoop.
De goede voorbereiding wierp zijn vruchten af. We kwamen 0-1 voor door een wonderschone goal van Yosri. Toch is Nieuw Utrecht een 1e klasser en dat was te zien ook. Een aantal individuele krachten bij Nieuw Utrecht moesten gestopt worden, dit gebeurde ook naar behoren!

De eerste helft een zeer goede pot gespeeld. Helaas kwam er vlak na de rust de snelle 1-1 waardoor het toch billen knijpen werd. Over en weer aardig wat kansjes gehad. Nieuw Utrecht kreeg ( net als 2x in de thuiswedstrijd ) weer een rode kaart. Roda bleef doordrukken en kansen creëren, maar helaas, verlengen!
Door de strijd die Roda leverde, mede door de betere conditie, maakte we toch in de eerste helft van de verlenging de 1-2, terecht. Roda bleef werken en strijden om de wedstrijd te winnen, en dat is gelukt!

Mannen. grote klasse hoe jullie 120 min lang als team hebben gestreden!