Roda'46 zondag naar Saestum in Zeist

De grote vraag is: herstelt Roda zich van de thuisnederlaag van zondag jl tegen HDS in de komende wedstrijd tegen het sterke Saestum? Een 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen komt hard aan.

Natuurlijk was de 4-0 erg geflatteerd. Roda speelde de 1e helft van de wedstrijd een prima pot. Er was zelfs een klein veldoverwicht. Helaas ging de rust met een 2-0 achterstand in. Niet attent meedoen van invaller doelman Folkert Garrets en een ongelukkig buitenspel doelpunt waren hier de oorzaak van.

Roda miste zondag door blessures een aantal belangrijke spelers. Zo waren o.a. Rick Schoonderbeek, Boudewijn Swier, Mauro Miquel Paulo, Nick Grootfaam en DavorLambregts niet beschikbaar. Bovendien raakte spits Neal Kooij kort voor de rust zodanig geblesseerd, dat hij het veld moest verlaten. Gelukkig zijn deze spelers op de weg terug om fit te worden, maar de verwachting is, dat de wedstrijd van zondag voor een enkeling nog te vroeg komt.

Het sterke Saestum wordt een zware tegenstander voor onze mannen. Maar met dezelfde inzet als tegen HDS in de eerste helft, liggen er zeker kansen. Geluk kun je afdwingen, maar dan moet je er met alle spelers alles aan doen. Wij kijken weer uit naar de wedstrijd van zondag van Roda’46 1.

Saestum - Roda’46 staat onder leiding van scheidsrechter Wardougan aan begint om 14.00 uur. Het terrein van Saestum ligt aan de Noordweg te Zeist.