Zondag finale nacompetitie Roda'46 Zon2


Mini's en Kiddy's spelen zondag ook hun wedstrijden!

Zondag om 11.00 uur speelt het 2e team van Roda (zo) de 2e en beslissende wedstrijd in de nacompetitie tegen Sporting’70 uit Utrecht. Bij winst promoveren de mannen van de trainers Niels Snijders en Jaap Zweinenberg naar de 1e klasse. 

Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen ook de Mini's en Kiddy's van Roda hun wedstrijden. De jongste talenten van Roda spelen meestal op zaterdag. Doordat de Reus van Leus zaterdag wordt gehouden, verhuist het circus naar de zondag. 

Vanaf 10.00 uur is het een vrolijke boel bij Roda’46 als de mannen van de Mini's en Kiddy's gaan voetballen. Voor de mensen die dit schouwspel nog niet hebben gezien een mooie gelegenheid om zondag naar het Burgemeester Buining Park te komen. Het is leuk om Lars, Mick, Brian, Jens, Jim, Bo en al die andere jongens aan het werk te zien.

Wellicht dat deze jonge spelers na hun wedstrijden het 2e gaan aanmoedigen. De spelers van Roda2 kunnen alle steun heel goed gebruiken. Vorige week sleepte Roda in Utrecht een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Dat was een bijzonder knappe- en verrassende uitslag. 

In de reguliere competitie is Sporting’70 op de 2e plaats geëindigd. Roda belandde uiteindelijk op de 9e plaats. Sporting heeft in de competitie 2 maal ruim van Roda gewonnen. 

Maar spelen in de nacompetitie is toch altijd weer wat anders. Dan komen de mysterieuze krachten in de sport naar boven. Natuurlijk is Sporting’70 de favoriet zondag. Maar je weet maar nooit! 

Roda’46 2 tegen Sporting’70 wordt op het terrein van Roda’46 gespeeld en staat onder leiding van scheidsrechter Georg Meier. De aanvang is om 11.00 uur

Tekst: Cees Leijenaar