Sponsoring bij Roda'46

Prettig kennis te maken
Op deze website stellen wij ons voor en schetsen we de mogelijkheden die wij uw bedrijf kunnen bieden op het gebied van sponsoring. Wij lichten één en ander graag toe in een persoonlijk gesprek.

Onze accommodatie
Sinds de jaren 60 heeft Roda’46 een eigen, mooi complex op het Burg. Buiningpark. De club beschikt over een gezellig clubhuis, 22 kleedkamers (in 2015 opgeleverd) en acht velden, drie kunstgrasvelden met verlichting en vijf natuurgrasvelden waarvan twee met verlichting. In het clubhuis bevindt zich de kantine, een sponsorruimte en diverse vergadergelegenheden.

Gezond en ambitieus
Roda’46 is een gezonde vereniging. Het is echter zaak om als vereniging in beweging te blijven en te focussen op nieuwe ontwikkelingen en mogelijke kansen. Bovendien willen wij de club verder professionaliseren en streven naar een toonaangevende rol in de regio. Roda’46 is een samenwerkingsverband aangegaan met Vitesse. De samenwerking vertaalt zich in deelname aan (internationale) toernooien, clinics, voorlichtingssessies, oefenwedstrijden en technische ondersteuning bij het opleiden en trainen van spelers, trainers en coaches.
Roda’46 voert een meerjaren beleid, dat zich kenmerkt door voorwaarden te creëren voor een gezonde continuering van de vereniging en verdere realisatie van de doelstellingen. Voor de jeugd wordt gewerkt vanuit een Jeugdbeleidsplan. De jeugd heeft niet voor niets de toekomst. En ook aan die toekomst willen wij graag de juiste invulling geven. Samen met u.

Roda’46 in cijfers
De club heeft ongeveer 1650 leden en bijna 100 teams. Roda’46 is zowel een zaterdag- als een zondagvereniging. Het hele weekend zijn er volop voetbalactiviteiten op ons complex. Op vrijdagavond spelen de 35+ en 45+ teams. De zaterdagochtend is voor de jeugd. Dan spelen de pupillen en Mini’s en Kiddies. Op zo'n ochtend lopen er honderden kleine spelers op onze velden, aangemoedigd door fans en familie. De oudere jeugd speelt later op zaterdagmorgen en 's middags. De seniorenteams spelen zowel op zaterdagmiddag als zondag hun wedstrijden.
Met 1.650 leden, onder wie ongeveer 1.000 jeugdleden, behoort Roda’46 tot de grootste voetbalverenigingen van Nederland.  

Prestatief en recreatief voetbal voor iedereen
Roda’46 streeft naar een goede balans tussen recreatief en prestatief voetbal. De club biedt voetbal voor jong en oud, jongens en meisjes, kortom voor iedereen. De prestatieve teams trekken veel aandacht. Zij spelen op niveau: zaterdag 1 in de eerste klasse, zondag 1 in de derde klasse. De jeugdselecties spelen op zeer hoog niveau (tweede divisie landelijk). Daardoor zijn er uitstekende doorstromingsmogelijkheden. Roda’46 heeft veel aantrekkingskracht op talentvolle spelers uit de omgeving (regiofunctie).
Maar er is ook voldoende aandacht voor de overige teams, die in ruime mate van onze mooie accommodatie gebruik kunnen maken. Want naast ‘topsport’ is ook de breedtesport van groot belang voor onze vereniging.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Een voetbalvereniging als Roda’46 heeft een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Niet alleen biedt de club honderden jongeren de kans om te bewegen, ze speelt ook een rol in de opvang van de jeugd in al zijn verscheidenheid. Spelenderwijs worden jongeren vaardigheden aangeleerd als zelfbeheersing en samenwerking. Roda'46 biedt haar jeugd de mogelijkheid zich te ontplooien als trainer, jeugdscheidsrechter of bestuurder. Tientallen studenten krijgen de kans bij Roda’46 stage te lopen. Er wordt samengewerkt met instanties als scholen en kinderopvang. 

Sponsoring als derde geldstroom
Het besturen van een voetbalvereniging gaat steeds meer lijken op het leiding geven aan een bedrijf. Naast contributies en kantineopbrengsten zijn sponsorgelden noodzakelijk voor de exploitatie en verdere professionalisering. Een gezonde club floreert immers bij een goed financieel beleid, waarbij sponsors onontbeerlijk zijn.

Sponsoring is een win-win situatie voor het bedrijf én de club. De sponsors worden waar mogelijk gepromoot en er wordt naar gestreefd de continuïteit met hen te waarborgen. Sponsors ‘liften mee’ op het interessante traject dat wordt gevolgd door Roda’46. Een mooie kans!

Elke sponsor is anders en heeft een specifieke aanpak. Daarom zijn de sponsormogelijkheden bij Roda'46 zoveel mogelijk op maat, zodat optimaal kan worden voldaan aan de wensen. Van ‘Hoofdsponsor voor de gehele jeugd’ tot een kleine bijdrage. Alles is mogelijk.

Sponsormogelijkheden te over
Roda’46 biedt vele mogelijkheden, die apart of in combinatie worden aangeboden:
1. Hoofdsponsor of clubsponsor
2. Adverteren op de website
3. Reclamebord
- langs het veld
- op een dug-out
- op het scorebord
4. Banier-/vlagsponsoring
5. Teamsponsoring
6. Shirt-/Tenuesponsoring
7. Balsponsoring

Contact

Mocht u interesse hebben om sponsor van Roda’46 te worden, dan kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie.

 

Laatste wijziging: 2-2-2016