Afgelasting

paraplu3_150x150.jpg

1. ALGEHELE AFGELASTING
Bij zeer slechte weersomstandigheden kan de KNVB besluiten tot een algehele afgelasting, zowel landelijk als per district.

Van een algehele afgelasting door de KNVB wordt melding gemaakt op teletekst bij de publieke omroep (NOS) op pagina 603. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen categorie A en B. Alle teams van Roda '46 spelen in het district West 1.
Zie ook A- en B-categorie


2. INCIDENTELE AFGELASTING
Tevens kan het gebeuren dat er incidentele afgelastingen zijn. Hiervoor worden alle velden van Roda '46 op zaterdag- en zondagochtend rond 7:30 uur gekeurd door de consul. Hij bepaalt of een veld bespeelbaar is en eventueel hoeveel wedstrijden er op gespeeld kunnen worden. Ook heeft hij de mogelijkheid voor bijvoorbeeld middagwedstrijden het veld te herkeuren. Per vereniging wordt dit dus vastgesteld.
 
Bij afkeuring van het veld bij de te bezoeken club, wordt de wedstrijdzaken app zo snel mogelijk ingevuld. Houd de voetbal.nl app dus in de gaten op dagen dat je aan doorgaan twijfelt. Bij afkeuring op de speeldag wordt de scheidsrechter gebeld door het wedstrijdsecretariaat.
  

2. UITWIJKEN BIJ ALGEHELE AFGELASTING
Bij algehele afgelasting kan er bij Roda '46 een alternatief programma zijn. Doordat we "maar" drie kunstgrasvelden hebben is het niet mogelijk dat ieder team bij afgelasting elke week speelt.


3. UITWIJKEN BIJ GEDEELTELIJKE AFGELASTING
De KNVB heeft Roda '46 verplicht om ingeval van gedeeltelijke afgelasting uit te wijken naar de kunstgrasvelden. De voetbalbond schrijft voor dat bij gedeeltelijke afgelasting de volgende rangorde moet worden gehanteerd:
1)  A-categorie met nacompetitie en bekerwedstrijden A-categorie
2) Overige A-categorie
3) Bekerwedstrijden B-categorie
4) Overige B-categorie
5) Oefenwedstrijden

We hopen op begrip als jouw team (of het team van je zoon of dochter) afgelast wordt, terwijl er toch gespeeld wordt op de kunstgrasvelden. Nogmaals. Hier kunnen we bij Roda '46 niets aan doen. Dit is verplicht door de KNVB. 

 

4. STAPPENPLAN BIJ AFGELASTING
Verwerk de afgelasting z.s.m. via Wedstrijdzaken app. Op deze manier is het ook zowel voor de thuisspelende club als voor de tegenstanders direct zichtbaar via Voetbal.nl.1. Voor de teams die werken met het DWF gaat dit via:
· Wedstrijdzaken
· Digitaal wedstrijd formulier
· Tabblad “In te vullen”
· De wedstrijd selecteren
· Onderin wedstrijd afgelasten
 
   
2. Als de KNVB-scheidsrechter het speelveld afkeurt gaat dit via:
· Wedstrijdzaken
· Digitaal wedstrijd formulier
· Tabblad “In te vullen”
· De wedstrijd selecteren
· Tabblad “vastleggen”
· Selecteer nu de knop “niet doorgaan wedstrijd”
· Beantwoord de vraag met “ja”
· Vul bij onderdeel Wedstrijdstatus de status “Gestaakt of veld afgekeurd”.
· Geef bij het veld “Omschrijving” de reden “Terrein afgekeurd door scheidsrechter”
· Bij het selecteren van deze omschrijving is het invoeren van de “Toelichting” niet nodig.
· Selecteer hierna linksonder de knop “wedstrijdformulier verzenden”

Als de afgelasting (Bij punt 1 en 2) direct wordt doorgegeven via de wedstrijdzaken app dan kan de uitspelende vereniging hier kennis van nemen via  voetbal.nl app

Ook wordt de afgelasting onmiddellijk vermeld opwww.roda46.nl

Daarnaast moet de thuisspelende vereniging z.s.m. een eventueel aangestelde scheidsrechter vanuit de KNVB inlichten over de afgelasting.

 

Laatste wijziging: 19-2-2018