Wedstrijdzaken app

Inleiding

Visuele controle van spelersfoto's vindt plaats via de Wedstrijdzaken app.

De digitale spelerspas is verplicht voor ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder dat wenst deel te nemen aan beker- en competitiewedstrijden in het amateurvoetbal. De digitale spelerspas is onderdeel van de Wedstrijdzaken app.

Zodra een speler op het wedstrijdformulier (ook via de Wedstrijdzaken app) is gezet, wordt de digitale pas zichtbaar voor de scheidsrechter. Kan een speler niet op het wedstrijdformulier geplaatst worden, dan mag deze persoon niet deelnemen aan de betreffende wedstrijd.

Wij wijzen er nadrukkelijk op dat een digitale spelerspas niet betekent dat een speler speelgerechtigd is. Om speelgerechtigd te zijn moet onder andere worden voldaan aan het gestelde in het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal. Tevens moet een speler niet door een tuchtrechtelijk orgaan zijn uitgesloten of geschorst. 

De pupillen tot en met O11 werken ook met de Wedstrijdzaken app. Bij thuiswedstrijden moet de uitslag doorgeven door de teammanager. De uitslag kan ook worden ingevoerd door het wedstrijdsecretariaat (de ‘wedstrijdtafel’).

 

Wedstrijdzaken app dowloaden

De Wedstrijdzaken app is beschikbaar voor iOS en Android, maar niet voor Windows. Via Apple Store en Google Play is de KNVB Wedstrijdzaken app te downloaden.

 

Account aanmaken

Nadat de Wedstrijdzaken app is gedownload en geïnstalleerd start je die op en klik je op Registreren om een account aan te maken. Je registreert met je email adres dat bij Roda'46 bekend is en je geeft een wachtwoord voor je account op.
Daarna kun je in de Wedstrijdzaken app inloggen.

 

Ledenadministratie/e-mailadres

Om de Wedstrijdzaken app te kunnen gebruiken moet je bij de ledenadministratie geregistreerd staan met het juiste e-mail adres. Ben je nog niet geregistreerd of met een ander email adres dan krijg je bij het inloggen een foutmelding dat je Wedstrijdzaken app account niet is gekoppeld aan een bondslid. Stuur in dit geval een e-mail naar:
ledenadministratie@roda46.nl

Als je e-mail adres bij meerdere gezinsleden, bijvoorbeeld kind en ouder, geregistreerd staat dan wordt bij het inloggen gevraagd als welke persoon je de Wedstrijdzaken app wil gebruiken.

 

Spelers

Spelers kunnen tot 1 november van elk seizoen met de Wedstrijdzaken app zelf een nieuwe foto uploaden mocht hun foto verouderd zijn. Nieuwe spelers die nog geen foto hebben kunnen altijd hun foto uploaden.

Het uploaden van een foto gaat als volgt:

- ga naar menu optie Instellingen

- klik op Mijn contactgegevens

- klik op de foto

- selecteer een nieuwe foto

- klik op Opslaan

 

Scheidsrechter

Ben je scheidsrechter dan zie je hier onder menu optie Programma de wedstrijden waarop je aangesteld bent en onder menu optie Uitslagen de wedstrijden die je hebt gefloten.

 

Leider (teammanager)

Als je als speler of leider(teammanager) ingelogd bent dan zie je onder menu optie Programma het wedstrijdprogramma van je team(s) en onder menu optie Uitslagen de uitslagen van je team(s).

Ben je leider van een team dan zie je in het menu ook de optie Teammanager.
 

Leider(s) afwezig

Heeft een team twee leiders dan is het handig beide leiders als teammanager te registreren. Is de ene leider afwezig dan kan de andere leider alle taken overnemen. Mocht  er geen leider aanwezig zijn dan kunnen de trainer, aanvoerder en zelfs spelers het wedstrijdformulier met hun account invullen. De trainer moet dan wel als trainer bij het team geregistreerd staan.

 

Leider bij meerdere teams

Je kunt leider bij meerdere teams zijn. In dat geval zie je onder menu optie Programma de wedstrijden van al je teams en onder menu optie Teammanager ook al je teams.

 

Akkoord geven

De scheidsrechter vult na afloop de uitslag en gele/rode kaarten  in en daarmee is het klaar. Mocht de scheidsrechter een fout hebben gemaakt dan kan de leider via Uitslagen in de Wedstrijdzaken app bezwaar aantekenen. De leider moet hiervoor als teammanager geregistreerd staan.

 

Scheidsrechter aanpassen

Mocht je als scheidsrechter nog niet aangesteld zijn op een wedstrijd dan kan de leider van het thuisteam de scheidsrechter op de wedstrijd toevoegen of veranderen. Scheidsrechters moeten net als voorheen geregistreerd staan in onze ledenadministratie en KNVB-lid zijn.

 

Wedstrijdcoördinator

Het thuisteam dient de wedstrijdcoördinator op het wedstrijdformulier in te vullen. In de meeste gevallen zal deze door de wedstrijdsecretarissen reeds ingevuld zijn. Mocht dat niet het geval zijn vraag dan op het wedstrijdsecretariaat even wie die dag als wedstrijdcoördinator fungeert.

 

Visuele controle

Nadat de leiders de opstelling van hun team hebben ingevoerd kan de scheidsrechter de visuele controle van de spelersfoto's uitvoeren. In de Wedstrijdzaken app worden de foto's van de spelers getoond. Het handigste is dat de scheidsrechter met de leiders van beide teams afspreekt waar en wanneer de visuele controle uit te voeren.

Voor de visuele controle is een internetverbinding nodig. Heb je 3G/4G internet op je smartphone dan kun je de visuele controle in de kleedkamer of op het veld uitvoeren. Heb je geen 3G/4G internet dan kun je overal in onze kantine via Wifi de visuele controle uitvoeren.

Staat er nog geen foto van een speler in de Wedstrijdzaken app of is die foto erg slecht dan mag een speler zich identificeren met een officieel identiteitsbewijs. Kan een speler zich niet identificeren dan mag die niet aan de wedstrijd deelnemen.

 

Smartphone

Je hebt als leider of scheidsrechter een iOS of Android smartphone met internetverbinding nodig om de Wedstrijdzaken app te kunnen gebruiken. De vereniging stelt geen smartphones, 3G/4G internet abonnementen of vergoedingen beschikbaar. Heb je geen of niet de juiste smartphone dan kun je waarschijnlijk wel even een smartphone van iemand lenen. Heb je geen 3G/4G internet dan kun je in onze kantine van Wifi gebruik maken.

Van thuisteams wordt verwacht dat ze indien nodig scheidsrechters faciliteren met een smartphone.

 

Wifi

In de kantine van Roda´46 is Wifi beschikbaar.

 

Printen wedstrijdformulier

In de Wedstrijdzaken app is weliswaar PDF van het wedstrijdformulier beschikbaar, maar die kun je in onze kantine niet printen. Mocht iemand een wedstrijdformulier willen dan is het mogelijk een schermprint te maken bij het wedstrijdsecretariaat.

 

Uitwedstrijden

De KNVB verplicht of adviseert verenigingen niet om Wifi ter beschikking te stellen. Als leider kun je bij uitwedstrijden dus niet op Wifi rekenen. Je kunt echter de opstelling reeds thuis of voor vertrek in de kantine van Roda´46 invullen. Heb je 3G/4G internet dan kan het bij de uitvereniging uiteraard ook.

 

Teammanager

Als leider krijg je de teammanager functie. Spelers kunnen zelf een nieuwe foto uploaden, maar teammanagers kunnen dat voor spelers ook doen. Daarnaast kunnen teammanagers bezwaar aantekenen tegen onverhoeds door de scheidsrechter verkeerd ingevoerde gegevens (zoals uitslag, gele/rode kaarten, wissels).

 

Het uploaden van een spelersfoto gaat als volgt:

- ga naar menu optie Teammanager

- klik op het  betreffende team

- klik op een speler

- klik op menu (de 3 puntjes rechts bovenin)

- klik op Foto

- selecteer een nieuwe foto

- klik op Opslaan

 

Bondsteam

Op wedstrijdformulieren komen standaard de spelers en staf van het Bondsteam te staan. Het Bondsteam is niets meer of minder dan een lijstje van spelers en staf die tot het team behoren en eventueel spelers van andere teams die regelmatig meedoen. Staan de juiste spelers in het Bondsteam dan is het invullen van de opstelling minder werk. Je hoeft dan geen spelers toe te voegen (relatief veel werk) en slechts niet-aanwezige spelers te verwijderen (weinig werk). De leider kan helaas niet zelf het Bondsteam aanpassen.

Onder de menu optie Teammanager in de Wedstrijdzaken app zie je het Bondsteam. Staan hier niet de juiste spelers stuur dan een email naar de betreffende coördinator (zie: Wie is Wie op deze site) om het Bondsteam aan te passen

 

Rugnummers

Als een team met rugnummers speelt dan moeten de rugnummers op het wedstrijdformulier vermeld worden. Speel je met vaste rugnummers (zelfde speler altijd zelfde rugnummer) dan is het handig de rugnummers in het Bondsteam in te vullen. Op het wedstrijdformulier staan de rugnummers dan automatisch ingevuld.

De leider kan in de Wedstrijdzaken app zelf de rugnummers op het Bondsteam aanpassen. Ga naar menu optie Teammanager, klik op het team. Je ziet nu de spelers en staf. Achter elke speler staat DWF en ? of een rugnummer. Klik op ? dan wel het rugnummer, vul een nieuw rugnummer in en klik op Opslaan.

Het kan zijn dat je nu het oude rugnummer ziet in plaats van het nieuwe. Dit is een fout in de Wedstrijdzaken app, het rugnummer is wel aangepast. Ga je opnieuw naar menu optie Teammanager dan zie het nieuwe rugnummer.

DWF betekent dat de speler op het wedstrijdformulier komt te staan. Klik hier op, DWF verandert in - en speler komt niet meer op wedstrijdformulier te staan.

Ook deze aanpassing kan verkeerd getoond worden.

 

Basis/Wissel

Leiders kunnen aangeven of spelers Basis of Wissel zijn. Heb je een aantal vaste basisspelers dan staan die alvast als zodanig op het wedstrijdformulier (dit is alleen van toepassing bij categorie A).

Dit doe je als volgt:

- ga naar menu optie Teammanager

- klik op het betreffende team

- klik op een speler

- klik op menu (de 3 puntjes rechts bovenin)

- klik op Basis/Wissel om Basis naar Wissel te veranderen of andersom

 

Meer informatie

Voor meer informatie zie
www.knvb.nl/mdwf

Met name leiders en scheidsrechters bevelen wij dringend aan de filmpjes over het invullen van een wedstrijdformulier te bekijken.

 

Geen verbinding of wedstrijd onbekend

Bij een storing, geen internetverbinding of de wedstrijd staat niet in de wedstrijdzaken app moet een papieren wedstrijdformulier worden ingevuld en (door de wedstrijdsecretaris) worden opgestuurd naar de KNVB.

 

Vragen

Op de wedstrijddagen zullen we op het wedstrijdsecretariaat iedereen uiteraard zoveel mogelijk proberen te helpen.

*Waar wordt gesproken van aanvoerders/teammanagers (leiders) geldt dat in het seniorenvoetbal dat de aanvoerder en in het jeugdvoetbal de teammanager verantwoordelijk is.

 

Laatste wijziging: 24-5-2018