Sponsoren genieten van voetbalavond in Alkmaar

Afgelopen zaterdag bezocht een groep sponsoren samen met een afvaardiging vanuit Roda'46 de wedstrijd AZ-FC Utrecht. Met in totaal 38 personen werd met de officiële spelersbus van AZ afgereisd richting het frisse Alkmaar. Voorzien van alle comfort en versnaperingen, arriveerde het gezelschap om 17:00 bij het AFAS Stadion voor een wedstrijd om de 4e plek op de ranglijst,

Maar voordat de strijd losbarstte werd er eerst heerlijk genoten van het 3-gangen menu en het uitzicht op het veld. Om 18:30 precies werd er afgetrapt voor de eerste wedstrijd van 2019 voor zowel AZ als FC Utrecht. Vanuit de chique stoelen werd uiteraard gehoopt op een spectaculair voetbalgevecht.

Beide ploegen bleken echter nog niet helemaal ontwaakt uit de winterslaap. De vele foutieve passes en misverstanden zorgden voor een slordig spelbeeld en weinig echte kansen voor beide doelen. Tot 10 minuten voor rust Utrecht keeper Jensen er tot twee keer toe niet lekker uitzag bij pogingen van Van Rhijn en Seuntjens, waardoor AZ met een comfortabele 2-0 kon gaan rusten.

In de tweede helft vrijwel hetzelfde spelbeeld: FC Utrecht probeerde aan te vallen maar bleek niet in staat om echte kansen te creëren en AZ onder druk te houden. En net op het moment dat veel mensen al op weg naar de auto waren was het Calvin Stengs die met een sublieme individuele actie alle voetbalharten in vuur en vlam zette en de 3-0 eindstand op het scorebord toverde.

Na het eindsignaal werd de avond afgesloten met een paar drankjes in de George Kessler Lounge waarna de bus weer richting Leusden werd gestuurd. Als Sponsorcommissie kijken we terug op een zeer gezellige avond met onze sponsoren en hopen een volgende keer wederom op een mooie opkomst!