AD: Doelmannen redden hun club

RODA'46 DANKT STAN WENNEKES. VVZ'49 MAG STIJN WAALS SCHOUDERKLOPJE GEVEN

SOEST - Roda'46 had gewoon moeten winnen in de streekderby met VVZ'49. Alleen keeper Stijn Waals was schier onpasseerbaar. De thuisploeg kreeg in de laatste minuut de grootste kans van de wedstrijd. Toen redde Stan Wennekes de Leusdenaren. Conclusie: beide keepers verdienen deze week een extra schouderklopje.

,,Dank u, leuk om dat zo te horen", aldus Stan Wennekes. Hij steekt bescheiden het compliment in de zak. Niemand anders dan hij redde een punt voor Roda'46. In de allerlaatste minuut wierp hij zich voor het schot van Mohammed Messaoud. Tientallen seconden later floot de uitstekende leidsman Ferrit Akkaya - het enige wat hij echt fout deed was zijn TomTom  verkeerd instellen, hij was een kwartier te laat - voor het laatst. En dus eindigde de matig bezochte streekderby (een man of 100) in 0-0. Een kleine glimlach kon er zodoende af bij Roda'46, in plaats van met veel chagrijn het kleine stukje naar Leusden terugrijden.

,,Ik sta hier een beetje met gemengde gevoelens. Ik had natuurlijk liever gewonnen, maar ben ook blij dat ik zo belangrijk kon zijn voor mijn team." Met het 0-0 gelijkspel waren de spelers en staf van VVZ'49 na afloop het minst tevreden. ,,Want we speelden echt heel slecht, vooral in de eerste helft. De bal vier keer overspelen was al een hele opgave", vond Stijn Waals, doelman van de Soesters. Hij ontpopte zich in die eerste helft, net als Wennekes op het laatst, tot de puntpakker van zijn ploeg. ,,Dat is lekker natuurlijk, maar ik had liever een paar doelpunten tegen gekregen en gewonnen."

Vooral de aanvallers van Roda'46 lieten het afweten voor het doel van Waals. Mike Maas had vlak na rust misschien wel de beste kans, nadat hij een lange bal knap controleerde op zijn borst en zijn lob over de Soester doelman net aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. ,,Ik denk dat wij het meest recht hadden op de overwinning", zei Roda'46-trainer Jan Veldhuizen. ,,Want de verhouding in kansen was 2-7 voor ons. Het kwartje valt tot nu toe niet echt onze kant op in deze competitie, maar ik ben tevreden over wat ik hier heb gezien. We hebben een wat valse start gehad (1 punt uit de eerste drie duels). Wij moeten dit puntje nu maar koesteren en doorgaan op deze lijn."

Opgewekt

Ouaali was na afloop minder opgewekt, hoewel hij besefte dat hij in feite minder 'recht' had op het punt en het daarom misschien wel meer zou moeten koesteren. ,,Het is alleen een puntje waar we niet zo veel mee opschieten", concludeerde de VVZ'49-coach, die nu met vier punten uit vier wedstrijden ook spreekt van een 'valse start'. Zijn pessimisme kwam vooral voort uit het slechte spel. ,,Het was de eerste helft het aankijken niet waard van onze zijde."

Zo kon het dat Roda'46, dat zich toch echt het meest tekortgedaan mocht voelen, toch met het goede gevoel huiswaarts keerde. ,,Dit was tot nu toe onze beste wedstrijd van het seizoen. We hebben de stijgende lijn te pakken, daarom kunnen we positief vooruitkijken." Was getekend, Stan Wennekes, de 19-jarige puntpakker van Roda'46.