De ene week is de andere niet voor Roda'46 Zat1

Vol vertrouwen gingen de spelers van Roda’46 Zat1 met de bus naar Hoorn.  De week daarvoor hadden ze goed gevoetbald tegen koploper Zuidvogels. Alles was in dat duel precies op z’n plaats gevallen. Met veel inzet hadden ze de lijstaanvoerder bestreden. Ze wonnen met 4-1. In de laatste fase moesten ze met tien man verder, maar zelfs toen scoorden de rood-zwarten.

Afgelopen zaterdag waren ze van plan een vervolg te geven aan de goede wedstrijd de week daarvoor. Met dezelfde ploeg zouden ze Zwaluwen in Hoorn tegemoet treden. Zwaluwen was, evenals Roda, laag geplaatst, had geen goede start van de competitie, maar won de laatste ontmoeting wel met 0-3 van VVZ’49. Maar het team van Jan Veldhuizen was er van overtuigd dat ze konden winnen in Hoorn.

Maar helaas, de ene week is de andere niet. Speelde Roda Zat1 tegen Zuidvogels met veel passie en hartstocht, tegen Voorwaarts was het spel - vooral in de tweede helft – slap en lusteloos. Voor de pauze ging het allemaal nog wel. De ploegen waren goed tegen elkaar opgewassen; Roda had zelfs het iets betere van het spel. Ze voetbalden verzorgder dan de thuisclub, die het van lange halen moest hebben. Kansen waren er aan beide zijden niet of nauwelijks. De doelmannen hadden het rustig. Vlak voor de thee ging het fout bij de bezoekers. Een defensieve blunder werd genadeloos afgestraft door Zwaluwen, 1-0.

In de tweede helft zakte Roda door het ijs. Het spel werd slecht. Er werd slap en lusteloos gevoetbald. Nog steeds werden er geen kansen gecreëerd. Wat een verschil met de voorgaande week. De thuisclub profiteerde dankbaar van de offday van de tegenstander en scoorde nog drie keer, 4-0. Daarbij werden ze opmerkelijk vaak geholpen door fouten van Roda’46.

Zo’n wedstrijd als afgelopen zaterdag kan natuurlijk een keertje gebeuren. De eerste goal van Zwaluwen viel op een nare manier en op een heel vervelend moment, namelijk vlak voor rust. Wel is het zaak om de mouwen weer op te stropen en er tegenaan te gaan. De competitie is net begonnen en er is nog van alles mogelijk. Denk maar terug aan de match tegen Zuidvogels.