De ene week is de andere niet voor Roda'46 Zat1

Zuidvogels in laatste minuut verslagen, 3-2

Voetbal kan soms zo vreemd zijn. Vorige week speelde Roda’46 Zat1 een dijk van een wedstrijd, maar werd in de blessuretijd verloren van Sliedrecht, 4-3. Deze week voetbalde Roda’46 Zat1 tegen Zuidvogels een stuk minder, maar wonnen de Leusdenaren niet geheel verdiend met 3-2.

Roda had het traditioneel moeilijk tegen Zuidvogels. De ploeg uit Huizen ligt het Leusdense team niet. Op de een of andere wijze heeft Roda het altijd zwaar in duels met de Huizenaren. En als Roda dan nog een mindere dag heeft wordt het wel heel moeilijk.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Huizen het beste van het spel. Na een aftastende beginfase nam Zuidvogels het heft in handen en werd Roda naar achteren gedrukt. Dat resulteerde in enkele kansen voor onder andere Yannick Schaap en Lesley Vlieger. Keeper Thijs Janssen stond echter op zijn post. Na iets meer dan een half uur spelen kon Zuidvogels het overwicht uitdrukken in een doelpunt. Na een een-tweetje kon Lesley Vlieger van dichtbij scoren, 0-1.

Na dit doelpunt ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker. De doelman van Zuidvogels redde een keer goed en een prachtige lob van Mehmet Kaya eindigde op de lat. Vlak voor de rust vloog de vlam in de pan. Een elleboogstoot van Jermain Heldoorn werd bestraft met een rode kaart. Roda-doelman Thijs Janssen ontving een gele prent.

Niet lang na de pauze leek Roda op 1-1 te komen, toen Roda’46 een penalty kreeg. Cedric Sangwa, die de laatste keren trefzeker was, zag zijn inzet echter gestopt door keeper Frank Mol. Met tien tegen elf kreeg Roda weliswaar een veldoverwicht, maar met lange ballen bleven de bezoekers gevaarlijk.

Halverwege de tweede helft kwam de equipe van trainer Koen Janssen op gelijke hoogte. Een vrije trap op de rand van het 16-metergebied werd slecht ingeschoten door Mehmet Kaya, maar als door een wonder verdween de bal in het Zuidvogelsdoel, 1-1

Een kwartier voor het einde kwam de thuisclub op voorsprong door een prachtige goal. Jermaine Cikic gaf een afgemeten voorzet, die door de kleine Cedric Sangwa met een zweefduik hard werd ingekopt, 2-1.

Ondanks de numerieke minderheid gaf Zuidvogels zich nog niet gewonnen. Metd e moed der wanhoop vielen de bezoekers aan. Eerst werd nog op de paal geschoten, maar even later was het Lesley Vlieger die uit een corner raak kopt, 2-2.

Dat leek de eindstand te worden. Er was echter buiten de getergde Jeff van der Bult gerekend. Nadat doelman Mol de bal had losgelaten schoot de verdediger van dichtbij in, 3-2. Direct daarop floot de scheidsrechter voor het einde.

Door dit resultaat is Roda’46 opgeklommen naar de vijfde plek. Zeven punten boven de promotie/degradatie plekken.