Gijs Keuning bezorgt Roda'46 zege op JSV

Na zeventig minuten spelen viel Gijs Keuning in. In de wedstrijd tussen Roda'46 Zat1 en JSV Nieuwegein was nog steeds 0-0. En omdat er bijna geen kansen gecreëerd werden leek dat ook de eindstand te worden. Een kwartier lang keek Keuning het aan. Maar toen kreeg de Amersfoorter het op z’n heupen. In de 85e en 86e minuut scoorde hij twee prachtige goals. De eerste was een rake kopbal na een afgemeten voorzet van Mike Maas. Vooral de tweede was er ééntje om in te lijsten. Keuning veroverde zelf de bal, ging een combinatie aan met Jaimy Wilken en scoorde vervolgens fraai, 2-0.

Het was een belangrijke ontmoeting voor beide ploegen. Gezamenlijk stonden ze op de laatste plaats. Alleen het doelsaldo van de Leusdense ploeg was iets beter. Voor beide clubs was die rangschikking teleurstellend. JSV Nieuwegein had de voorgaande seizoenen boven de middelmaat gepresteerd en gezien het spelerspotentieel mocht ook van Roda’46 meer verwacht worden.

In de eerste helft waren de twee rode lantaarndragers goed aan elkaar gewaagd. De beide defensies waren oppermachtig. Er waren nauwelijks mogelijkheden voor de voorwaartsen. Na de pauze was Roda weliswaar iets sterker, maar kansen leverde dat ook in de tweede helft niet op. Totdat Gijs Keuning zijn invalbeurt bekroonde met twee schitterende doelpunten. De ex-CJVV’er brak toch nog de wedstrijd open, terwijl het een bloedeloze 0-0 leek te worden.

Door dit resultaat is Roda’46 opgeklommen in de rangschikking. Volgende week gaan de rood-zwarten naar Montfoort. Een zege in de laatste wedstrijd van 2016 zou zeer welkom zijn.